NATIVE 2024-09-24 KL. 17:40

Vakna utvilad i en tryckavlastande säng

Vem vill inte vakna upp utvilad och redo att möta dagen? En god natts sömn är grunden för att må bra, oavsett ålder och livsstil.

Vakna utvilad i en tryckavlastande säng

TV-klipp och nyheter

Tryckavlastande sängar hos TM-Sängar är tillverkade av högkvalitativa material som ger dig möjlighet att sova ut och sova gott. Oavsett om du är en aktiv person, en sömnlös stackare eller någon som bara vill unna sig det bästa är det en bra idé att prova att sova i en säng som stödjer och avlastar din kropp.

3 skäl att investera i din sömn:

En bra säng är mer än bara en plats att sova. Den är en investering i din hälsa och ditt välbefinnande. Sängen kan helt enkelt hjälpa dig att få ett bättre mående. Men vad gör tryckavlastande sängar speciella?

• Tryckavlastning: Bra sömn börjar med en säng som avlastar din kropp på rätt sätt. Tryckavlastning innebär att madrassen anpassar sig efter din kropps konturer och fördelar din vikt jämnt så att axlar och höfter inte utsätts för mer tryck än andra delar av kroppen. Du får en avlastning som minskar tryckpunkter och ger en känsla av att sväva. Resultatet blir färre vändningar under natten och en mer avslappnad sömn.

• Ergonomi: En ergonomisk säng är gjord för att stödja din kropp i en naturlig sovposition. För personer med ryggvärk kan ergonomiska och tryckavlastande sängar vara en väldigt stor hjälp. Genom att ge ryggen rätt stöd kan dessa sängar lindra smärta och stelhet. Men för att vara säker på att sängarna passar just dig är det klokt att fråga en läkare eller fysioterapeut så att du får en säng som fungerar som en del av en större behandlingsplan.

• Temperaturkontroll: En av de största fördelarna med till exempel tryckavlastande TM-Sängar är deras förmåga att reglera temperatur. Med hjälp av ett material som utvecklades för NASA håller madrassen en stabil och behaglig temperatur hela natten. Tekniken fungerar genom att absorbera och lagra överskottsvärme när du blir varm och frigöra den när din kropp blir svalare.

Annat du behöver veta om tryckavlastande sängar

Tryckavlastande sängar är oftast gjorda av memoryskum som är ett tryckkänsligt material som anpassar sig efter kroppens form och vikt. Det är utvecklat för att reagera på kroppsvärme, vilket gör att det mjuknar och formar sig exakt efter kroppen för att ge bästa stöd och komfort. När trycket tas bort återgår materialet till sin ursprungliga form.

Madrasserna är utformade för att absorbera rörelser, så om du delar säng med någon kommer du inte att känna av din partners rörelser lika mycket under natten. Skulle inte sängen fungera för er, eller upptäcker du att du valt fel hårdhetsgrad på din madrass, ger till exempel TM-sängar 60 dagars provsovande. Du kan då returnera madrassen och få pengarna tillbaka, eller byta ut den mot en annan hårdhetsgrad med 60 nya dagars provsömn.

För allergiker kan tryckavlastande sängar vara ett bra val. Sängarna tillverkas ofta med material som motverkar dammkvalster och andra allergener så att du kan sova utan astmaanfall eller kli i ögonen. Det kan vara bra att välja en säng med ett avtagbart och tvättbart överdrag.

Livslängden på en tryckavlastande säng påverkas av bland annat kvaliteten på materialet. Till exempel TM-Sängar lämnar 15 års garanti på sina sängar. Det är viktigt att följa tillverkarens skötselråd, som att rotera madrassen regelbundet och rengöra överdraget för att sängen verkligen ska hålla länge.



Stort intresse för tryggt boende
NYHETER 2024-10-12 KL. 17:45
Premium

Stort intresse för tryggt boende

TV-klipp och nyheter

Båt brann i Onsala
NYHETER 2024-10-12 KL. 14:44

Båt brann i Onsala

HANDBOLL 2024-10-11 KL. 19:00
Premium

"Har varit jobbigt att inte kunna lita på axeln"

Men Anna Heed gillar att vara favorit

Erik utbildade om dödligt våld innan skjutningen
NYHETER 2024-10-11 KL. 12:17
Premium

Erik utbildade om dödligt våld innan skjutningen

Onsalabon berömmer personalen på Kungsmässan

Nytt förslag kan kosta Kungsbacka 120 miljoner
NYHETER 2024-10-11 KL. 11:45
Premium

Nytt förslag kan kosta Kungsbacka 120 miljoner

Forsell (M): "Det tycker vi är helt orimligt"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2024-10-12 KL. 17:45
Stort intresse för tryggt boende
Premium | KONST 2024-10-12 KL. 17:15
Naturens makt i konsten på Hjertstedska
NYHETER 2024-10-12 KL. 14:44
Båt brann i Onsala

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.