NATIVE 2023-04-25 KL. 07:00

Trädgårdsgrupper som passar trädgården

Trädgården är förstås en plats där vi ofta tillbringar en hel del tid, speciellt under våren och sommaren. Här samlas vi gärna med nära och kära, grillar, fikar, äter middagar, pratar och umgås. Detta gör förstås att det är viktigt att det finns plats för samvaro och avkoppling – oavsett om man främst sitter där själv med en bok, tillsammans med familjen eller håller stora fester och kalas med alla man känner.

Trädgårdsgrupper som passar trädgården

TV-klipp och nyheter

Att tänka på när du ska köpa trädgårdsmöbler
När du ska köpa trädgårdsmöbler så bör du börja med att fundera över vad du faktiskt behöver för utomhusmöbler. Fundera över sådant som varför du behöver trädgårdsmöbler, hur de ska användas, hur mycket plats det finns för dessa och vart de ska stå någonstans.

Det är vanligt att man vill ha flera olika sittplatser utspridda i trädgården. Kanske ett matbord på altanen, en sittgrupp med soffa någonstans och en enkel bänk på ett annat ställe. Har man pool kanske man även vill ha solstolar eller en solsäng där.

Ta dig gärna tid att fundera över dessa saker, för när du vet vad du söker så kommer det förstås att bli betydligt enklare att hitta det.

Behov och önskemål
Det kan vara svårt att veta exakt vad det är man söker. Generellt kan man dock dela upp utomhusmöbler i två kategorier: Utomhusmöbler för gemenskap och umgänge, och utomhusmöbler för avkoppling och vila.

Om du vill sitta och koppla av med en bok eller en kopp kaffe, ta det lugnt och njuta av solen så är det förstås avkoppling det handlar om. Detta behöver dock inte innebära att du sitter där själv. Kanske vill ni samlas hela familjen och slappa tillsammans, eller tillsammans med goda vänner. Detta är förstås lika mycket gemenskap, men avslappnad sådan.

Är det istället stora, eller mindre, middagar du planerar så är det istället gemenskap och umgänge det handlar om. Oavsett om ni ska fika, grilla, spela spel eller göra något helt annat så krävs det gott om plats.

För avkoppling kan till exempel en trädgårdssoffa passa bra, tillsammans med bord och kanske ett par fåtöljer eller bekväma stolar. Även solsäng, hängstol och hammock är perfekt för avkoppling.

Även för umgänge fungerar förstås trädgårdssoffa och hammock, men vill man ha middagar och liknande passar ett matbord bättre. Kanske behöver man ett långt och rymligt sådant, med bekväma stolar till. Det finns även härliga trädgårdsgrupper som passar trädgården och som är perfekt för samvaro och gemenskap.

Materialval, skötsel och förvaring
Man bör förstås även fundera lite över sådant som material, och hur dessa ska skötas, samt förvaring av trädgårdsmöbler. Här finns det förstås en hel del att välja mellan. Några vanliga material är till exempel trä, rotting, plast och metall eller aluminium.

Här kan det vara en bra idé att läsa på lite om dessa olika material, men i korthet kan man säga att trä är ett tåligt material med lång livslängd. Väljer man trä behöver man dock impregnera möblerna regelbundet. Rotting är enkelt att flytta runt, vilket är bra om man vill byta plats ibland, men materialet kan spricka av låga temperaturer och bör därför ställas undan på vintern.

Plast är ett ekonomiskt val, som även är enkelt att underhålla – det räcker med en fuktig trasa för att torka av möbler i plast. En annan fördel är att de har en låg vikt. Metall/aluminium är ett bra material på många sätt, möbler i detta material är solida och enkla att rengöra. De är även väldigt eleganta och snygga.


Patient låg i sin egen avföring
VÅRD 2024-04-23 KL. 07:45
Premium

Patient låg i sin egen avföring

TV-klipp och nyheter

Therese tävlar i Yrkes-SM
NYHETER 2024-04-22 KL. 15:00
Premium

Therese tävlar i Yrkes-SM

Svårläkta sår i Innerstaden
BOSTÄDER 2024-04-22 KL. 11:45
Premium

Svårläkta sår i Innerstaden

Mångsysslaren Vanja hittar inspiration inifrån
FAMILJ 2024-04-21 KL. 17:55
Premium

Mångsysslaren Vanja hittar inspiration inifrån

I helgen ställer hon ut på Löftadalens folkhögskola

ISHOCKEY 2024-04-21 KL. 15:45
Premium

"Jag vill spela upp Hanhals i seriesystemet"

Flera tunga förlängningar – men ett frågetecken

Veckans rosor
NYHETER 2024-04-21 KL. 15:00

Veckans rosor

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | VÅRD 2024-04-23 KL. 07:45
Patient låg i sin egen avföring
Premium | BOSTÄDER 2024-04-22 KL. 17:30
Godaste äpplena får du med ympning
Premium | NYHETER 2024-04-22 KL. 15:00
Therese tävlar i Yrkes-SM
Premium | SKOLA 2024-04-22 KL. 13:30
Kungsbacka dominerade på Teknikåttan
Premium | SPORT 2024-04-22 KL. 12:16
NH sammanfattar sporthelgen
Premium | BOSTÄDER 2024-04-22 KL. 11:45
Svårläkta sår i Innerstaden

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.