NATIVE 2022-12-23 KL. 11:30

Så hittar du en hyreslägenhet på bästa sätt

Är det så att du är på jakt efter en lägenhet att hyra? Att hitta en hyresrätt idag, det går att göra på lite olika sätt.

Så hittar du en hyreslägenhet på bästa sätt

TV-klipp och nyheter

Dels finns det ofta olika hyresbolag i den stad du vill bo i, dels har du sajter som till exempel BostadsPortal, som listar lägenheter och andra bostäder som hyrs ut. För att du ska kunna hitta en bra lägenhet, så bör du börja med vad du har för behov. Är det just en lägenhet du vill hyra, eller vill du hellre hyra ett helt hus? Kanske det bara är ett rum du är ute efter?

När du bestämt vad för typ av bostad det är du vill hyra, så är det bra att sedan fundera på hur stor den ska vara samt var den ska ligga. Ska den vara mitt i stan, eller utanför? Har du behov av att det finns saker som parkering, hiss eller annat?

Sök lägenhet på internet
För att hitta lägenheter som hyrs ut, eller hitta hyresvärdar, så är det bra att använda dig av internet. Dels kan du gå in på kommunens hemsida, där de ofta listar privata hyresvärdar och hyresvärdar som finns. Sedan finns det även olika bostadsförmedlingar och bostadsportaler som även de har olika hyresvärdar och olika bostäder som hyrs ut. Ett bra alternativ är just BostadsPortal. Där kan du söka fram lägenhet efter stad eller ort samt även filtrera din sökning efter dina behov. När det gäller vanliga, kommunala hyresvärdar, så är det oftast ett måste att ställa dig i en så kallad bostadskö.

Kontakta hyresvärden
Om det är så att du hittar en bra lägenhet som du känner att du vill hyra, då är det smart att ta kontakt med hyresvärden. Vissa vill att du skriver som en slags ansökan där du ska berätta om dig själv samt varför du vill hyra lägenheten. Be om en visning av lägenheten med, så att du får sen den med egna ögon.

Kolla upp hyresvärden
Är det så att du hittar en hyresvärd, som hyr ut sin egen bostad i så kallad andra hand, så är det viktigt att du kollar upp så att personen får det. Det är inte alla som får hyra ut sin bostad i andra hand, utan det bestäms av hyresvärden. Be om dokumentation som visar att personen har tillåtelse att hyra ut lägenheten i andrahand.
TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.