NATIVE 2022-12-23 KL. 11:30

Så hittar du en hyreslägenhet på bästa sätt

Är det så att du är på jakt efter en lägenhet att hyra? Att hitta en hyresrätt idag, det går att göra på lite olika sätt.

Så hittar du en hyreslägenhet på bästa sätt

Dels finns det ofta olika hyresbolag i den stad du vill bo i, dels har du sajter som till exempel BostadsPortal, som listar lägenheter och andra bostäder som hyrs ut. För att du ska kunna hitta en bra lägenhet, så bör du börja med vad du har för behov. Är det just en lägenhet du vill hyra, eller vill du hellre hyra ett helt hus? Kanske det bara är ett rum du är ute efter?

När du bestämt vad för typ av bostad det är du vill hyra, så är det bra att sedan fundera på hur stor den ska vara samt var den ska ligga. Ska den vara mitt i stan, eller utanför? Har du behov av att det finns saker som parkering, hiss eller annat?

Sök lägenhet på internet
För att hitta lägenheter som hyrs ut, eller hitta hyresvärdar, så är det bra att använda dig av internet. Dels kan du gå in på kommunens hemsida, där de ofta listar privata hyresvärdar och hyresvärdar som finns. Sedan finns det även olika bostadsförmedlingar och bostadsportaler som även de har olika hyresvärdar och olika bostäder som hyrs ut. Ett bra alternativ är just BostadsPortal. Där kan du söka fram lägenhet efter stad eller ort samt även filtrera din sökning efter dina behov. När det gäller vanliga, kommunala hyresvärdar, så är det oftast ett måste att ställa dig i en så kallad bostadskö.

Kontakta hyresvärden
Om det är så att du hittar en bra lägenhet som du känner att du vill hyra, då är det smart att ta kontakt med hyresvärden. Vissa vill att du skriver som en slags ansökan där du ska berätta om dig själv samt varför du vill hyra lägenheten. Be om en visning av lägenheten med, så att du får sen den med egna ögon.

Kolla upp hyresvärden
Är det så att du hittar en hyresvärd, som hyr ut sin egen bostad i så kallad andra hand, så är det viktigt att du kollar upp så att personen får det. Det är inte alla som får hyra ut sin bostad i andra hand, utan det bestäms av hyresvärden. Be om dokumentation som visar att personen har tillåtelse att hyra ut lägenheten i andrahand.
SENASTE TV-NYHETERNA

MSB lanserar krissida för barn
NYHETER 2023-03-24 KL. 18:00

MSB lanserar krissida för barn

Brand i lastbil på E6 – vägen öppnad igen
BLÅLJUS 2023-03-24 KL. 15:55

Brand i lastbil på E6 – vägen öppnad igen

Inga tåg till Göteborg på två månader
NYHETER 2023-03-24 KL. 14:00

Inga tåg till Göteborg på två månader

Stjärnan om elitidrotten:
SPORT 2023-03-24 KL. 11:45
Premium

Stjärnan om elitidrotten: "Det är mycket ångest"

✔ Den trasiga uppväxten ✔ Drivkrafter ✔ Vad hon vill uppnå

Årets småhus utsett – priset till Fjärås
NYHETER 2023-03-24 KL. 09:40

Årets småhus utsett – priset till Fjärås

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

BLÅLJUS 2023-03-25 KL. 09:54
Ballonger och sparkar
Premium | ISHOCKEY 2023-03-24 KL. 22:23
Tränaren om framtiden: "Vi får se"

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Ettårige schäfern Sigge sprang iväg i samband med en trafikolycka i januari. Medan matte Johanna Almtén låg på sjukhus drog ett stort sökpådrag igång. Sigge observerades flera gånger under det ett och ett halv dygnet han var borta, men det var först när han såg Johanna som han vågade sig fram. – Det går inte att beskriva hur underbart det kändes.