NATIVE 2023-02-09 KL. 07:00

Nya altcoins för gamers, investerare och miljöaktivister

Flera spännande altcoins har lanserats under 2022. I denna guide undersöker vi närmare begreppet altcoins.

Nya altcoins för gamers, investerare och miljöaktivister

TV-klipp och nyheter

Vad är altcoins?
Altcoins är ett samlingsbegrepp för praktiskt taget alla digitala valutor förutom kryptojätten Bitcoin. Namnet altcoin är nämligen en förkortning för alternativa kryptomynt som har tillkommit på marknaden sedan Bitcoin lanserades 2009. Eftersom det finns cirka 18 000 krypton innebär det att det existerar lika många altcoins. Med denna enorma volym är det inte överraskande att det finns en stor variation av alternativa kryptomynt. Således är olika mynt designade för olika syften.
Det finns numera altcoins designade för olika mål och syften. Guiden kommer därför presentera nya altcoins för gamers, investerare och miljöaktivister som lanserades 2022. Dessa nya krypton är Ria, D2T och IMPT.

Fördelar med nya Ethereum altcoins
Denna guide fokuserar på tre så kallade Ethereum-baserade altcoins. Detta segment baseras på Ethereums blockkedkedjeteknologi. Ethereum är idag världens nästa största kryptovaluta efter Bitcoin med ett marknadsvärde på cirka 180 miljarder dollar. Vidare är Ethereum en vidareutveckling av Bitcoin tekniken. Därför erbjuder dessa altcoins flera distinkta fördelar för investerare:

• Ethereum altcoins erbjuder effektiva transaktioner med smarta kontrakt
• Optimerade digitala tillgångar – förbättrade och uppgraderade versioner av föregående kryptovalutor
• Decentraliserade applikationer (Dapps) – spelar en central roll bakom decentralisering och optimering av transaktioner mellan användare utan någon mellanhand
• Stor volym och variation – investerare kan välja mellan ett stort antal altcoins med olika profil
• Många nya altcoins är designade för specifika användningsområden
• Lovande altcoins har en stor värdeökningspotential
• Altcoins kan användas till att diversifiera investeringsportfölj

Nackdelar med nya Ethereum altcoins

• Det finns som bekant inga perfekta investeringsobjekt. Av denna anledning listar vi nedan potentiella nackdelar med att investera i nya Ethereum altcoins.
• Nya altcoins kännetecknas av en hög volatilitet med betydande prissvängningar
• Många nya altcoins projekt misslyckas – ingen garanterad succé
• Lägre likviditet jämfört med etablerade krypton – innebär högre risker

Som investerare skall man vara medveten om att alla digitala valutainvesteringar innebär reella risker för ekonomiska förluster. Av denna anledning är det avgörande att du alltid investerar ansvarsfullt. Grundregeln inom alla investeringar är att aldrig satsa större belopp än vad man är beredd att förlora.

En närmare presentation av nya altcoins 2022
Det finns i skrivande stund tusentals kryptovalutor och antalet ökar kontinuerligt. I denna avdelning kommer vi presentera närmare tre nya och lovande altcoins projekt: Calvaria, Dash 2 Trade och Impact Project. Dessa krypton är intressanta för investerare, gamers och dig som prioriterar miljön.

Calvaria (RIA)
Calvaria är en nytt altcoins projekt som har fått stor uppmärksamhet bland både investerare och gamers. Detta Web3-baserade play-to-earn kryptospel har redan jämförts fördelaktigt med etablerade kryptospel som Decentraland och Axie Infinity. Calvaria är ett spännande kortspel som utspelar sig i en futuristisk efter-liver spelvärld. Olika fraktioner kämpar mot varandra i denna virtuella värld. Spelet går ut på att skaffa sig så starka kort som möjligt. Starkare kort innebär bättre chanser att besegra motståndarsidan. Varje karaktär denna fiktiva värld har sina unika karaktärsdrag och egenskaper.

Det är ingen tillfällighet att Calvaria spelet lockar ett stort antal gamers. Spelet är designat till att vara kompatibelt för största möjliga desktop och mobilbaserade enheter. Detta öppnar dörren för ett stort antal användare. En annan stor fördel är att Calvaria kan upplevas gratis och utan något krav på insättning. Som spelare behöver man inte ens skaffa sig en kryptoplånbok. Lättillgänglighet och användarvänlighet är inte de enda faktorerna som lockar med Calvaria.

Calvaria sticker ut i mängden med sina två olika spelformer: play-to-earn (P2E) och free-to-play (F2P). P2E versionen är för betalande spelare och erbjuder fler funktioner. Samtidigt kan gamers som vill uppleva spelets grundfunktioner spela F2P versionen.

Många spelare och investerare lockas också av projektets olika intjäningskällor. Vid sidan av belöningar i spelet kan hängivna spelare också få stipendier. Token ägare kan också skaffa sig en passiv inkomst genom att låna ut sina digitala mynt för stakingrelaterade projekt i nätverket. Vidare kan investerare och gamers tjäna pengar genom att sälja efterfrågade NFT objekt med ekonomisk förtjänst.

Kryptoprojektets mynt heter RIA och används vid belöningar i spelet. Vidare används denna digitala valuta också som transaktionsmedel i ekosystemet. Förköpskampanjen har redan dragit in drygt 2 miljoner dollar i kapital. I skrivande stund har projektet sålt mer än 124 miljoner digitala mynt. Det aktuella priset 0,025 dollar per mynt kommer sannolikt att öka snart till 0,030 dollar. Marknadskännare har stora förväntningar på detta kryptoprojekts framtidspotential. En del experter menar att RIA myntets värde kommer att öka till 0,62 dollar 2025 och potentiellt 0,62 dollar 2030.

Dash 2 Trade (D2T)
Dash 2 Trade är ett nytt altcoins projekt som förväntas att revolutionera handeln med kryptovalutor för investerare. Projektet sticker ut i mängden genom att erbjuda en intelligent och innovativ plattform för optimerad och användarvänlig kryptophandel. Dash 2 Trade är nämligen den första kryptoplattformen som erbjuder alla relevanta analysverktyg och information samlat under ett tak. Plattformen är designad till att göra det enklare för användare att fatta kvalificerade och snabba investeringsbeslut.

Relevant och tidsenlig information är kritisk för en optimerad investeringsprocess. I detta sammanhang spelar exempelvis sociala medier en allt viktigare roll för kryptomarknadens utveckling. Dash 2 Trade har därför integrerat prispåverkande faktorer från sociala plattformar som Twitter och Reddit. Vidare har Dash 2 Trade prioriterat ett effektivt nätverk som bygger på skalbarhet och transparens. Den användarvänliga designen innebär att plattformen kan användas av alla investerare oavsett erfarenhetsnivå.

Plattformens valuta heter D2T och fungerar som transaktionsmedel i nätverket. Myntet används bland annat till att betala för abonnemang som ger tillgång till plattformens olika funktioner. Abonnemanget med grundfunktionerna kostar 400 D2T mynt per månad. Som en kontrast kostar premiumabonnemanget 1000 D2T i månaden. Premiumkunder har tillgång till alla funktioner inklusive exklusiva VIP turneringar.

Förköpskampanjen av D2T mynt visade sig vara mycket framgångsrik. Projektet samlade in en halv miljon dollar efter endast ett dygn. Plattformens första 35 miljoner mynt sålde snabbt ut för 0,0476 dollar per mynt. Priset har sedan dess ökat till 0,0533 dollar. I skrivande stund har förköpsförsäljningen redan passerat 7,3 miljoner dollar. D2T är en deflationär valuta och volymen kommer högst begränsas till en miljard mynt. Detta är mindre än en procent av det totalt tillgängliga antalet Dogecoin token på marknaden. En stor efterfrågan och begränsat utbud gynnar D2T myntets framtida värdeutveckling. Därtill har Dash 2 Trade undertecknat två värdefulla listningsavtal med kryptobörserna LBank och BitMart.

Detta altcoins värdepotential anses vara betydande. En del analytiker menar att kryptots pris kan potentiellt nå upp till 142 dollar 2025. Enligt de mest optimistiska prognoserna kan D2T potentiellt öka hela 100 gånger i värde i framtiden.

Impact Project (IMPT)
IMPT Project (IMPT) är ett nytt grönt kryptoprojekt som lär speciellt intressera investerare med intresse för miljö. IMPT skiljer sig genom en revolutionerande hantering av NFT-baserade koldioxidkrediter i kryptokedjan. Projektets mål är att kombinera ekonomisk lönsamhet med miljömässig hållbarhet. Därför kan detta kryptoprojekt på sikt harmonisera relationen mellan miljöaktivister och kryptomarknadens ekonomiska potential. IMPT är i full färd med att utveckla ett nätverk med gröna samarbetspartners. Den långsiktiga visionen är att det skall vara ekonomiskt lönsamt att reducera koldioxidutsläppen.

IMPT mynten har snabbt blivit en av marknadens mest efterfrågade digitala tillgångar. Projektet lyckades samla in en halv miljon dollar efter enbart 48 timmars försäljning. Försäljningen har sedan dess passerat 13 miljoner dollar. Detta betyder att IMPT är väl positionerat till att bli ett av marknadens mest framgångsrika förköpsprojekt 2022.

IMPT mynten kostade initialt 0,018 dollar. Sedan förköpslanseringen har priset ökat till 0,023 dollar och förväntas att fortsätta öka. Framtidspotentialen anses vara enorm. En del marknadskännare spekulerar i att IMPT myntets pris kan potentiellt öka 50 gånger i framtiden. Detta förefaller inte enbart handla om hajpade förväntningar. Protokollets vitbok har redan indikerat framtidsplaner på en social plattform för kryptots användare. Grundtanken är att systemet skall belöna investerare som bränner sina NFT krediter. Vidare kommer investerare belönas när de förvärvar projektets gröna mynt. Därmed finns det ett inbyggt ekonomiskt incitament för att investera i detta miljövänliga kryptoprojekt. Tidiga investerare har också möjligheten att tävla om att vinna upp till 100 000 dollar. Sammantaget förutspås IMPT bli ett av marknadens mest framgångsrika altcoins. Samtidigt är priset fortfarande lågt. Därför bör du överväga att potentiellt inkludera detta krypto i din långsiktiga investeringsportfölj.

Avslutande ord

Nya altcoins lanseras kontinuerligt på den digitala valutamarknaden. IMPT är ett miljöfokuserat kryptoprojekt med en enorm framtidspotential. Det förväntas att lockade både investerare och miljöintresserade personer. D2T är ett annat lovande krypto som är knutet till en ny och unik handelsplattform med intelligenta trading funktioner. RIA är en spännande P2E kryptospelvaluta som har väckt ett stort intresse bland både gamers och investerare.TV-klipp och nyheter

Wislander:
SPORT 2024-02-24 KL. 15:00
Premium

Wislander: "De måste vinna annars är det griskört"

Experterna inför Aranäs ödesmatch

Cirkulära fynd i Åsa
NYHETER 2024-02-24 KL. 14:30
Premium

Cirkulära fynd i Åsa

Krönika: Jag vill ha sex!
KRÖNIKOR 2024-02-24 KL. 11:00
Premium

Krönika: Jag vill ha sex!

Blåsig morgon – många rapporter om träd på vägar
NYHETER 2024-02-23 KL. 06:34

Blåsig morgon – många rapporter om träd på vägar

Polisen uppmanar att jobba hemma om det går

Johan Tolinsson firar 60 med resa till New Orleans
FAMILJ 2024-02-22 KL. 20:00
Premium

Johan Tolinsson firar 60 med resa till New Orleans

"Jag är präglad av min mors omtanke"

Succé för Christofer – tog hem tävling i Spanien
SPORT 2024-02-22 KL. 17:51
Premium

Succé för Christofer – tog hem tävling i Spanien

"Jag är fortfarande i chock"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | KULTUR & NÖJE 2024-02-24 KL. 18:18
Leo skapar dialog med känsla
Premium | NYHETER 2024-02-24 KL. 14:30
Cirkulära fynd i Åsa
Premium | KRÖNIKOR 2024-02-24 KL. 11:00
Krönika: Jag vill ha sex!

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Antalet personer som vänder sig till Brottsofferjouren i Kungsbacka har ökat med över 50 procent. Det är främst via polisen som kontakten förmedlas. Enligt Ulla Johansson, ordförande i Brottsofferjouren Kungsbacka, och Kungsbackas kommunpolis Jenny Sjöström är det viktigt att utsatta erbjuds stöd. – Det minimerar risken för att man utsätts igen, säger Ulla Johansson.