NATIVE 2023-03-07 KL. 10:00

Åtta smarta sätt att spara pengar under det nya året

2023 står framför dörren och det kan vara en perfekt tid att se över sin ekonomi och budget - men hur gör man? Du behöver inte oroa dig - vi har samlat 8 smarta tips som hjälper dig att spara pengar under det kommande året. Läs vidare för att ta del av våra bästa tips!

Åtta smarta sätt att spara pengar under det nya året

TV-klipp och nyheter

1. Gör en budget och håll dig till den - att ha en detaljerad budget är det bästa sättet att se till att du vet vad som kommer in och går ut från ditt konto, så att du kan fatta välgrundade beslut om utgifter. Övervaka dina framsteg och justera vid behov - men se till att hålla koll på vart dina pengar tar vägen!

2. Skär ner på lyxvaror - när du gör inköp, fråga dig själv om de är nödvändiga eller om de bara är trevliga att ha. Många små nöjen som dagliga kaffeserveringar eller godbitar kan i slutändan kosta mer än väntat i längden, så tänk efter två gånger innan du köper något som inte är väsentligt.

3. Utnyttja rabatter - håll utkik efter specialerbjudanden och rabatter när det är möjligt. Om du köper något på nätet kan du se om det finns en kupongkod eller ett specialerbjudande som kan spara pengar till dig. Ett tips är att kolla runt på Instagram på specifika butiker och se om någon influencer har en rabattkod.

4. Köp i bulk - Om du vet att du kommer att använda en vara om och om igen kan du överväga att köpa den i bulk för att spara pengar. Se bara till att du har tillräckligt med förvaringsutrymme för att förvara de överflödiga artiklarna. Det finns flera grossisthandlare runt om i Halland där du kan köpa i mängd.

5. Jämför lån innan du bestämmer dig - Om du som många andra svenskar funderar på att ta ett lån bör du först jämföra olika långivare hos Advisa.se så att du inte behöver betala en krona mer än nödvändigt för ränta eller avgifter. Ifall du redan har flera lån kan du samla dem i ett så kallat samlingslån och därmed få lägre ränta samtidigt som det blir lättare att hålla koll på månadens utgifter. Viktiga är som alltid att jämföra.

6. Jämför priser innan du slår till - Nöj dig inte bara med det första priset du ser på en vara. Lägg lite tid på att titta på olika ställen för att hitta det bästa erbjudandet på det du är ute efter. På så vis minskar du även risken för impulsköp.

7. Spara alla småpengar - Små summor kan växa med tiden, så lägg undan alla småpengar du har liggande som en fond för regniga dagar! Detta var lite enklare när vi använde mer kontanter, men vi har ett tips. Om du handlar någon för exempelvis 460 kronor, så rundar du upp och för över 40 kronor till ditt sparkonto. Danske Bank har en liknande funktion inbyggd i sin banktjänst.

8. Ställ in påminnelser för räkningar - Riskera inte att glömma räkningar; ställ in påminnelser och planera överföringar så att du inte åker på extra kostnader för missade betalningar. Har du CSN-lån kostar det dig flera hundra kronor i påminnelseavgift, det vill du undvika till största grad!

Genom att följa dessa tips kan du få ut så mycket som möjligt av dina pengar under det kommande året - spara gärna! Lycka till, vi önskar dig ett framgångsrikt år 2023!TV-klipp och nyheter

Nästan alla busslinjer inställda
TRAFIK 2023-11-29 KL. 19:57
Premium

Nästan alla busslinjer inställda

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret
FOTBOLL 2023-11-29 KL. 18:00
Premium

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret

Sportchefen om den nya ekonomiska verkligheten

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-30 KL. 18:00
En bandymånad som kan avgöra allt

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.