Bageriet i Åsa läggs ner
Av Kristian Alm
I tjugo år har Jens och Catarina Larsson drivit Åsa hembageri. Men nu är det slutbakat. Bageriet är sålt till en större kedja och tillverkningen flyttas till Göteborg.
Nu är det slutbakat för Jens Larsson i Åsa.
Arkivbild: Norra Halland
– Det blev för slitsamt till slut. Om det blev 70 timmar i veckan så var jag glad. Kroppen orkade inte riktigt med mer. Jag har ju varit dålig i corona också, säger Jens Larsson till
Kungsbacka-Posten.
Bageridelen har sålts till en kedja i Göteborg. Men butikerna kommer att finnas kvar i Åsa, Onsala och Fjärås.
Det är verkligen en epok som tar slut. I en intervju i Norra Halland tidigare i år berättade Jens Larsson om hur det hela startade:
– Jag bakade så mycket hemma att mamma sa. "Du kommer att bli bagare".
Och det hade hon ju rätt i.
Första gången Jens var på Åsa hembageri var som tolvåring.
– Jag praktiserade här och kände jag att det var rätt för mig.
2002 fick han och hustrun Catarina frågan från dåvarande ägarna om de ville ta över det anrika bageriet.
– Det var ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till. Min dröm hade alltid varit att ha ett eget bageri, berättade Jens.
Under de tjugo år som Jens och Catarina drivit Åsa hembageri har de utvecklat verksamheten med café, 2013 öppnade de filial i Fjärås och 2018 tog de över Majgårdens gamla lokaler i Onsala.
Men att vara bagare är ett tufft jobb.
–Att gå upp klockan två och börja jobba är slitsamt. Men jag älskar att baka, sa Jens Larsson.
Men nu har alltså bageriepoken i Åsa tagit slut.