Annons

Från hemlig verksamhet till kommunpolis

Efter att i flera år arbetat med underrättelse och haft människosmuggling som ansvarsområde, är det nu det nära och lokala som står på schemat. Jenny Sjöström är Kungsbackas nya kommunpolis.

Familj | 20 Januari 2021 18:30

Jenny Sjöström är Kungsbackas nya kommunpolis. Hon kommer närmast från gränspolisen och arbetet som underrättelsesamordnare.

FOTO: Foto: Anna Lindqvist

Fram till första januari i år arbetade Jenny Sjöström som underrättelsesamordnare regionalt för gränspolisen. Det innefattar allt från att hantera inflödet av tips, människor som reser med falska handlingar, illegala som inte får vistas i landet, eller kriminella som för narkotika över landsgränsen.

Frågorna som Jenny Sjöström nu ska samordna är närmare medborgarna och de lokala beslutsfattarna.

– Jag har jobbat regionalt nationellt och internationellt. Med EU-direktiv och gränsöverskridande brottslighet. Det blir en omställning men också anledningen till att jag sökte tjänsten. Jag saknade arbetet i ett lokalpolisområde och att arbeta i det lilla, närmare handling och resultat, säger Jenny Sjöström.

Hålla ute grov organiserad brottslighet

I en välmående kommun som Kungsbacka är det en stor uppgift att hålla storstadsproblematiken utanför. Det gäller också att inte skapa stigman när unga hamnar på glid, utan att få med sig föräldrarna, menar hon.

– Den absolut största utmaningen med en ung och växande kommun nära Göteborg är att hålla ute den grova organiserade brottsligheten som drar med sig narkotika och andra bitar, säger Jenny Sjöström.

Lär känna Kungsbacka

För Jenny handlar mycket om vardagen nu att lära känna området, människorna och aktörerna i kommunen. Både polisiärt och som samhälle. I rådande pandemi är dock de personliga mötena något färre.

– Det är klart att det blir lite svårare att lära känna gruppchefer och andra inom polisen för jag får inga ansikten, jag hör bara namn. Samtidigt ger det mig lite tid att läsa ikapp rapporter om det arbete som gjorts tidigare.

Till kungbackaborna har hon en enkel uppmaning.
– Man ska inte vara rädd för att kontakta polisen. Vi finns här för er, säger Jenny Sjöström.

Mer läsning:

Krister är Kungsbackas nya polischef 

Löftet 2021: Tryggare, säkrare och nyktrare 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Hårdare lokala regler mot smittspridning i Halland

Vård I flera veckor var smittspridningen hög men stabil, nu varnar Region Halland för den oroande ökningen. Därfö...

Yrkeshögskolan läggs ner

Skola Kommunens yrkeshögskola läggs ner. Trots marknadsföring har det varit för få sökande och skolan har ...

McDonalds: ”Måste respektera restriktionerna”

Nyheter Om förslaget att serveringsställen måste stänga klockan 20.30 träder i kraft, så kommer hamburgerkedjan att respektera ...
Annons