Annons

Ebba Kewenter i toppen

Ebba Kewenter tog en andraplats i juniorklassen Morgondagens Vinnare efter en dramatisk omhoppning.

– Jag ville verkligen vinna, säger Onsalaryttaren.

Sport | 20 Februari 2020 13:59

Ebba Kewenter och Cickdown slutade på andraplats i juniortävlingen Morgondagens vinnare.

FOTO: Jasmin Frljevic

RIDSPORT. Ebba Kewenter och hästen Cickdown från Onsala, tävlande för Billdals Ridklubb, hade under onsdagens inledande klass en rivning. Något som var till deras fördel inför dagens final av Morgondagens vinnare menar Onsalaryttaren.

I klassen Morgondagens vinnare, tävlar hoppsportens 16 bästa juniorer mot varandra, efter flertalet kval under hösten och vintern.

– Ibland kan det vara bra för då får man göra en uppryckning och bli mer fokuserad. Man måste alltid vara så koncentrerad som möjligt, för det är då det går bra, säger Kewenter.

Snabb och felfri. Men näst sista ryttaren var aningen snabbare och ekipaget fick en blå rosett.

Vidare till omhoppning

Och under finalen gick det bra. Ekipaget red felfritt och kvalificerade sig till omhoppningen som tredje startande.

Även här red de felfritt och på tiden 39,47. En tid som skulle stå sig som den bästa fram tills att den näst sista av de nio ekipage som gått till omhoppning, äntrade tävlingsbanan. Julie Carlberg skulle visa sig vara snabbare och efter att Ebba Danielsson, sist ut i fältet, rev ut sig, knep Kewenter en andraplats.

– Jag var jättenervös och ville verkligen vinna, det vill man alltid. När man är så nära då blir det spännande. Det är såklart jättebra med en andraplats men när man väl ligger på förstaplatsen så vill man hålla den. Men jag är jättenöjd ändå, hästen var väldigt fin i dag, säger Kewenter.

Har tidigare vunnit

Det är inte första gången som Onsalaryttaren skördar framgångar i Scandinavium. För ett par år sedan vann hon GP-ponnyn.

Vad värderar du högre, den segern eller denna andraplats?

– Detta. Ponnyn var jättestort då. Men detta är för mig viktigare för att jag satsar mer på det, säger Kewenter.

Förra året knep Ebba och Cickdown en sjätteplacering i Morgondagens vinnare.

Trea kom den tidigare Kungsbacka Ridklubbryttaren Josephine Olsson. Torslandabon bytte ridklubb vid årsskiftet och har ännu inte smällt framgången.

– Det är overkligt, säger hon.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Rekordmånga unga vill göra lumpen

Nyheter I veckan som gick kunde 15 000 av de unga svenskar som fyllt i Rekryteringsmyndighetens mönstringsunderlag se om de kommer att ...

Majblomman säljs digitalt

Nyheter Säljstarten av majblomman sköts upp på grund av coronapandemin. Nu drar den igång digitalt istället. Spridningen ...

Vild biljakt – mot trafiken på E6 in mot Kungsbacka

Blåljus I 180-190 kilometer per timme jagade polisen inbrottstjuvarna som körde mot färdriktningen på E6 in mot Kungsbacka. I ...
Annons