DEBATT 2023-01-23 KL. 11:00

Debatt: Målet är att servera god mat

Debatt: Målet är att servera god mat

TV-klipp och nyheter

Svar på debattartikel från Maj-Britt Rane Andersson (S).

Kungsbacka kommuns mål är att servera god och vällagad mat till våra äldre som bor på Vård och Omsorgsboenden, och att maten lagas på plats på boendet. Sedan några år tillbaka har maten på Kolla Vård och Omsorgsboende inte lagats på plats, och inför att kommunen i höstas skulle ta över driften av boendet så beslutades att genomföra en upphandling av köket. Syftet var att maten skulle lagas på plats och även möjliggöra lunchservering, så att Kolla kan bli den populära lunchrestaurang för seniorer som den tidigare varit.

Inköp och upphandling på förvaltningen för Service genomförde en leverantörsdialog med intresserade företag innan upphandlingen publicerades. Syftet med dialogen var att berätta om kommunens mål med upphandlingen, att ta in synpunkter från företag i branschen och underlätta för lokala företag att delta i upphandlingen. Flera företag deltog i dialogen, varav ett lokalt företag med verksamhet i Kungsbacka. Enligt Lagen om offentlig upphandling (LOU) får kommunen inte premiera lokala företag, utan anbudet ska tilldelas det företag som bäst uppfyller kraven i upphandlingen. Jag hade gärna sett att ett lokalt företag vann upphandlingen, men i det här fallet var det företaget ISS som bäst uppfyllde kraven i upphandlingen och tilldelades uppdraget.

I mitten av november var undertecknad tillsammans med vice ordförande i Nämnden för Service och ordförande och vice ordföranden i Nämnden för Vård och Omsorg och åt lunch på Kolla för att bilda oss en uppfattning om maten som serverades.

Min minnesbild av besöket var att vi tyckte maten smakade bra och att detta var något som även Maj-Britt Rane Andersson (S), som också deltog i lunchen, instämde i. Därför blir jag minst sagt förvånad när jag läser i debattartikeln att Maj-Britt tycker att maten på Kolla ”var usel och att servicen var minimal”.

Min fråga blir då om Maj-Britt varit och ätit på Kolla vid fler tillfällen och då upplevt att kvalitén på maten blivit sämre? Om maten blivit sämre så ska kommunen säkerställa att den kvalité som vi betalar för levereras. Eller är det så att Maj-Britt säger en sak, och skriver en annan i tidningen i syfte att sprida missnöje?

Fredrik Hansson (C), ordförande i nämnden för Service




TV-klipp och nyheter

Godis till hela klassen – Leia vann teckningstävlingen
NYHETER 2024-04-19 KL. 16:30
Premium

Godis till hela klassen – Leia vann teckningstävlingen

Se intervjun med vinnaren i artikeln

Fiskgjusarna är på plats i fjorden
MILJÖ 2024-04-18 KL. 18:30
Premium

Fiskgjusarna är på plats i fjorden

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | FOTBOLL 2024-04-19 KL. 21:51
Lindome fick sin derbyrevansch
Premium | NYHETER 2024-04-19 KL. 19:30
Firar 400 år med dubbelfyrarna
Premium | HANDBOLL 2024-04-19 KL. 17:30
Klart: Aranäs värvar guldmålvakt
Premium | NYHETER 2024-04-19 KL. 14:30
Många ville stötta genom att pärla

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.