DEBATT 2024-10-21 KL. 14:00

Debatt: Förminska inte vårt engagemang

Debatt: Förminska inte vårt engagemang
Dagens debattartikel handlar om arbetsmiljön i skolan. Foto: Pixabay

TV-klipp och nyheter

SD svarar på replik från (S): ”Olika syn på ansvar för arbetsmiljö” i NH den 11 oktober.

I ert inlägg försöker ni förminska vårt engagemang för skolpersonalens arbetsmiljö och sprider felaktigheter om våra förslag och intentioner. Låt oss vara tydliga: vi tar ansvar för arbetsmiljön i skolan och kommer aldrig acceptera att hot och våld sopas under mattan.

Ni påstår att vårt förslag om frekvent redovisning av incidentrapporter ”slår in öppna dörrar” då informationen redan finns vid begäran. Att vänta på begäran är reaktivt, inte proaktivt. Vi vill ha kontinuerlig uppföljning för att problemen inte eskalerar. En årlig rapport räcker inte för att trygga skolpersonal och elever.

Att vårt förslag skulle öka arbetsbelastningen? Säkerheten går först. Byråkrati får aldrig stå i vägen för att förebygga allvarliga incidenter.

Fel igen, Johan Tolinsson & Co! Vi röstade faktiskt för ert initiativ om konsekvensanalys av besparingarna i skolan, vilket framgår tydligt av protokollet från mötet den 17 april. § 43 Dnr FG-2024-00239. Till skillnad från er röstar vi på goda och behjärtansvärda förslag, oavsett partifärg. Med åtta ja-röster och fem nej-röster beslutade nämnden att avslå initiativet. SD röstade för – något ni bekvämt ignorerar i er kritik.

Däremot stämmer det att vi yrkade avslag på överklagandet den 21 augusti. § 75 Dnr FG-2024-00341 som avsåg laglighetsprövning av nämndens beslut. Beslutet tillkom i laga ordning och bröt inte mot någon författning, vilket var anledningen till vårt ställningstagande.

Ert försök att få det att framstå som att vi inte tar ansvar för arbetsmiljön faller platt. Våra handlingar talar för sig själva. Vi står upp för skolpersonalens och elevernas trygghet.

Slutligen: medan ni ropar om symboliska åtgärder fortsätter vi arbeta för konkreta lösningar. Valet 2026 kommer visa att väljarna ser igenom era anklagelser och röstar för de som verkligen bryr sig om arbetsmiljön i våra skolor.

Susanne Andersson (SD)

Anna-Karin Granberg (SD)

Ledamöter i nämnden För- och Grundskola



TV-klipp och nyheter

Leo miljonsatsar för att kunna växa vidare
JOBB & PENGAR 2024-10-21 KL. 19:00
Premium

Leo miljonsatsar för att kunna växa vidare

Entreprenadföretaget har köpt tomt i Duvehed för 6,7 miljoner

Attack i USA blev starten för demokratidagar
NYHETER 2024-10-21 KL. 08:20
Premium

Attack i USA blev starten för demokratidagar

Ermin Skoric tog initiativ till evenemanget

Onsala BK åker ur division 1
SPORT 2024-10-20 KL. 16:00
Premium

Onsala BK åker ur division 1

Förlusten mot IS Halmia blev spiken i kistan

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

SPORT 2024-10-21 KL. 12:37
Sporthelgen i korthet

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.