Det känns otroligt tråkigt att höra om att det ska sparas på Kungsbackas förskolor.

I Kungsbacka läggs mer på förskola än i grannkommunerna och ”det verkar se ut att gå ganska skapligt i andra kommuner” hävdar Anders Ekström som är ordförande för nämnden Förskola och grundskola i ett uttalande. Då har jag svårt att tro att han har följt utvecklingen hos grannarna de senaste åren.

Det handlar om en förskola där föräldrarna orosanmäler till skolinspektionen för att de är rädda för att lämna sina barn på förskolan. Förskolor som ber föräldrarna att hämta barnen tidigare eller att inte lämna barnen alls då det saknas personal.

Det handlar om stora barngrupper, där personalen inte upplever sig ha kontroll över situationen och inte hinner ens med de basala behoven som att byta barnens blöjor, sjukskrivna pedagoger och vikariestopp.

Kungsbackas förskolor har i jämförelse med grannkommunerna haft en ganska dräglig miljö för både pedagoger och barn men så ska det tydligen inte fortsätta. Det tar tid att bygga upp en bra förskola där kommunen till och med kan åka landet runt och berätta om den lyckade Kungsbackamodellen. Men det går otroligt fort att demontera en fungerande verksamhet med besparingar!

Jag vill tro att vår ganska välmående kommun har råd att ha en bra förskola, för egen del kan jag gärna lägga några kronor till i skatt om det kan få våra barn och pedagoger att må väl.

Spara på förskolan är nog i alla fall det sämsta tänkbara!

Emil, förälder till ett förskolebarn

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Håll avstånd vid boxarna!

Debatt Att hålla avstånd och visa hänsyn mot sina medmänniskor känns självklart. Jag är inte ...

Debatt: Lärarbristen i länet måste lösas

Debatt Skolpersonalen har just nu nu en välbehövlig semester efter en tuff vår med dubbelarbete i både ...

Debatt: Skyll inte på en 30 år gammal vårdreform

Debatt Replik till Torbjörn Jonsson, i Norra Halland 3/7 Många – med dem Torbjörn Jonson i NH den 3 juli – menar ...
Annons