SPORT 2022-01-23 KL. 21:09

Storseger för Pirates

Av Carl Schöndell


Pirates poängdrottning Sofie Lundberg blev punktmarkerad nere i Malmö. Men trots det kunde Kungsbackalaget bortaslå Malbas med hela 20 poäng.
– Det var jätteskönt att vinna och att alla gjorde poäng. Det var en lagvinst, säger tränaren Henric Löfvenborg.

Storseger för Pirates
Revansch. Pirates lyckades betydligt bättre än i hemmamötet mot Malbas. Arkivfoto: Carl Schöndell

BASKET: BASKETETTAN Malbas – Onsala Pirates 36 – 56
När de båda lagen möttes i höstas så tappade Pirates ledningen och föll i förlängningen. Och i returmötet så valde Malbas att punktmarkera stekhete Sofie Lundberg som i senaste matchen stod för 50 poäng mot Södertälje.
– Det var lite krampaktigt första två perioderna. De spelade ”box and one” och punktmarkerade Sofie, säger tränaren Henric Löfvenborg.

Och det visade sig vara effektivt. Pirates hade svårt att göra poäng och efter två perioder så låg man under med 22–19. Men tränaren ändrade uppsättningen vilket gjorde skåningarna snurriga.
– Vi satte in Lovisa Ejbyfeldt och Fredrika Gustavsson i mitten och tog ut Sofie Lundberg på kanten och då kunde vi utnyttja våra stora spelare, säger Löfvenborg.

I den andra halvan av matchen var man betydligt bättre. Malbas kunde inte längre stå emot och Pirates var effektivare i sitt anfallsspel. Något som var en del av matchplanen.
– Vi sa inför matchen att den skulle avgöras i tredje quartern. Och att om vi kunde hålla uppe tempot så skulle vi vinna. Och det gjorde vi också, säger en nöjd tränare.

Och när Malbas inte längre hängde med i punktmarkeringen av Lundberg så lyckades hon sedvanligt gå upp och bli lagets bästa poänggörare. Men det var inte hon som stack ut. Istället var det Lovisa Ejbyfelt som med sin längd och räckvidd stod för hela 23 returer i matchen, varav 18 defensiva.
– Det är riktigt bra siffror och hon leder returligan i basketettan överlägset. Och det som fungerar bra idag är när Malbas slår våra små spelare så är Fredrika och Lovisa där och tvingar dem att avsluta långt från korgen, säger Löfvenborg.

I de två sista perioderna visade man styrka och gjorde 37 poäng medan Malbas fortsatte att missa. Slutsesultatet skrevs till slut 36–56 och revanschen var ett faktum.
– Det var en viktig seger och vi går om dem i inbördes möten också. Det är jättekul och det känns som i kan vinna varje match, säger Löfvenborg.

I och med det tog man den fjärde segern i serien och tar klivet upp från jumboplatsen. Och har samtidigt mindre matcher spelade än de närmsta utmanarana.


Matchfakta: Basketettan
Malbas – Onsala Pirates 36 – 56 (8–5, 14–14, 6–14, 8–23)
Poäng Onsala Pirates:
Sofie Lundberg 14, Lovisa Ejbyfeldt 10, Elin Larsson 8, Fredrika Gustavsson 6, Julia Valberg 6, Ida Nyberg 4, Millie Skoglund 2, Nova Rapp 2, Nelly Persson 2, Axelia Litgård 2


SENASTE TV-NYHETERNA

Snart dags för kulturfestival igen
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 10:00

Snart dags för kulturfestival igen

Kanske privatisering - men inte nu
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 07:00

Kanske privatisering - men inte nu

Nya arbetssätt ska ge fler tillgång till Kulturskolan

Resor under pandemin blev till bok
KULTUR & NÖJE 2022-05-26 KL. 17:00

Resor under pandemin blev till bok

Åsabon Jan Hansson hittade nya favoritstäder

Delad pott på Tingbergsvallen
SPORT 2022-05-26 KL. 14:27

Delad pott på Tingbergsvallen

Sommarbar med fokus på lokal öl i Åsa
NYHETER 2022-05-26 KL. 14:00

Sommarbar med fokus på lokal öl i Åsa

Misstänkt kvinnomisshandel
BLÅLJUS 2022-05-26 KL. 10:44

Misstänkt kvinnomisshandel

Victor Palm satsar på film i Los Angeles
FAMILJ 2022-05-25 KL. 20:00

Victor Palm satsar på film i Los Angeles

”Mål behövs men resan är det viktiga”

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

NYHETER 2022-05-27 KL. 16:00
Lanbit i gång igen

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Fångar legendarer under promenad

Fångar legendarer under promenad

Det är ”raidhour” och utanför Villa Solbacka har ett 20-tal personer samlats. Ikväll finns chansen att fånga legendariska Pokémon. – Vissa Pokémon måste man vara flera för att fånga, tanken med det är att man ska samarbeta, säger Malin Börjesson som i stort sett dagligen spelar Pokémon GO.