NYHETER 2023-11-15 KL. 07:07

Rattfull kvinna parkerade bredvid polispatrull

Av Ronny Karlsson

Kvinnan hade 2,56 promille alkohol i blodet när hon parkerade sin bil bredvid en polisbil. Nu väntar åtal för grovt rattfylleri.

Rattfull kvinna parkerade bredvid polispatrull
En kvinna åtalas för grovt rattfylleri efter att ha parkerat bredvid en polisbil. Foto: Polisen samt Norra Halland

TV-klipp och nyheter

Det var i oktober i år som kvinnan i 50-årsåldern gjorde den bilfärd som nu lett till åtal för grovt rattfylleri. Det hela började med en bortsprungen hund som hittades av en busschaufför nära den norra kommungränsen.

Hunden hade en id-bricka och via den kunde kvinnan, som äger hunden, kontaktas. Efter en stund kommer hon körande och parkerar bredvid den polispatrull som också kallats till platsen och ganska snart märks det att allt inte är som det ska. Kvinnan vinglar nämligen när hon går ur sin bil och dessutom luktar hon alkohol. I handskfacket hittades dessutom en burk med starköl.

Patrullen på plats tar med kvinnan för provtagning och den visar att hon hade hela 2,56 promille alkohol i kroppen. I samband med detta tas även kvinnans bilnycklar samt körkort.

Kvinnan har erkänt körningen och har uppgett att hon har problem med alkoholism.

Även en man i 50-årsåldern har åtalats för grovt rattfylleri. I hans fall handlar det om en körning på Onsalavägen i början av november, där han efter att ha stoppats hade 1,9 promille alkohol i kroppen.
TV-klipp och nyheter

Sune en man med tusen intressen och historier
FAMILJ 2023-11-28 KL. 21:10
Premium

Sune en man med tusen intressen och historier

Hembygdskännaren fyller 70 år

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-28 KL. 22:07
20 timmar i buss – dessutom utan chans

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.