NYHETER 2021-12-27 KL. 14:00

Mycket folk i rörelse när mellandagsrean startade

Av Eric Andersson

När Kungsmässan höll stängt var det på Hede fashion outlet som startskottet gick för mellandagsrean i Kungsbacka. Norra Halland besökte köpcentret under juldagen som var fullt av shoppingsugna besökare.

Mycket folk i rörelse när mellandagsrean startade
Det var många som ville ta del av prissänkta varor när mellandagsrean startade på juldagen Foto: Eric Andersson

Inför stundande mellandagsrea har butikerna återigen restriktioner att förhålla sig till. Hålla avstånd samt maxantal kunder i butikerna är de nygamla förhållningsreglerna.
– Det är bara att gilla läget. Vi är glada att restriktionerna enbart handlar om att hålla avstånd och tio kvadratmeter per person eftersom mellandagsrean är en viktig period för oss, sade Per Wallentin, centrumledare på Hede fashion outlet i fredagens Norra Halland.

Huvudentré
När den lilla ingången hålls stängd är det till huvudentrén besökarna hänvisas till under mellandagsrean. Skulle det bli för mycket folk inne på köpcentret kommer även huvudentrén stängas temporärt för att garantera möjligheten att hålla avstånd.
Väl inne på Hede fashion outlet är det butikernas egna ansvar att se till att besöksantalet är på godkända nivåer i respektive butik. De flesta butikerna använder sig av en entrévärd som räknar antalet besökare och stänger dörrarna när maxantalet är uppnått.

”Över förväntan”
Gant och Mikael Kors var två av butikerna som lockade med stora prissänkningar och det ringlades långa köer utanför. För att strukturera köerna cirkulerar ordningsvakter runt på köpcentret och uppmanar köande besökare att hålla sig intill husväggarna för att inte blockera vägen för förbipasserande.
Butiken med längst kö utanför var Peak Performance som hade halva priset på hela sortimentet. Längst bak i kön stod besökaren Johan.
Vad får dig att ställa dig längst bak i en såpass lång kö?
– Jag behöver nya skidkläder inför skidsemestern, säger Johan.
Hur har det fungerat med de nya restriktionerna?
– Köerna går ganska snabbt så det har varit över förväntan. Det är klart att det är lite kallt att stå still utomhus när det är några minusgrader i luften, men det får man ta, säger Johan.


SENASTE TV-NYHETERNA

Träningsviljan ska ta Filippa till toppen
SPORT 2022-01-28 KL. 11:00

Träningsviljan ska ta Filippa till toppen

Prisade Margareta tänker utanför boxen
FAMILJ 2022-01-27 KL. 20:00

Prisade Margareta tänker utanför boxen

IT-strul – kommunen hotar med vite
NYHETER 2022-01-27 KL. 18:00

IT-strul – kommunen hotar med vite

Transportföretag köpte Ekenässkolan
NYHETER 2022-01-27 KL. 14:36

Transportföretag köpte Ekenässkolan

Elever ska vara på plats i skolorna
NYHETER 2022-01-27 KL. 12:00

Elever ska vara på plats i skolorna

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-