Delikatessbutik öppnar i Valand
Av Christina Forlin
En saluhall i det mindre formatet eller en större delikatessbutik. Kalla det vad ni vill men om några veckor slår Rollands och Atastement upp dörren i nya kvarteret Valand i Kungsbacka.
Nära rondellen där Borgmästaregatan möter Varlavägen öppnar Rollands och Atastement. Hans Bergqvist, Stefan Svensson och Helena Ivansson och ser fram emot det. Foto: Christina Forlin
Samarbetet har varit på gång länge, och nu blir det äntligen av. I den nya lokalen som håller på att ställas i ordning som bäst blir det fokus på smakupplevelser och delikatesser.
– Det blir en manuell disk med lufttorkad skinka, ost och kött. I en annan del av butiken kommer vi ha färdiga rätter som sallader, soppor, lasagne och de storsäljande köttbullarna för att nämna något, säger Stefan Svensson.
Han och brodern Jörgen driver sedan 32 år Rollands frukt och grönt i Kungsporten, en verksamhet som de senaste decennierna expanderat till en mindre saluhall.
– Vi har både kött, ost och delikatesser förutom förstås grönsaker, frukt och blommor.
Smaker från MedelhavetAtastement är Hans Bergqvists och Mats Karlssons del i samarbetet. Företaget som importerar livsmedel från Europa, främst från Medelhavet, har funnits i tre år som grossist för olivoljor, marmelader, kryddor, vin, pasta med mera. De har runt 80 återförsäljare runt om i landet.
– Jag har jobbat med mat på olika sätt i hela mitt liv och brinner för det här, säger Hans Bergqvist.
Både Hans och Stefan vet att det finns ett stort matintresse i kommunen och en köpstark kundkrets.
– Fler har fått upp ögonen för kvalitet på livsmedel, pandemin har hjälpt till när många har lagat mer mat hemma, säger Stefan Svensson.
Helena Ivansson från Atastement arbetar mestadels med ekonomi och HR, men kommer även att stå i butiken emellanåt och ser fram emot det.
– Vi hoppas kunna öppna i slutet av april!