NYHETER 2021-10-07 KL. 20:45

Brödernas attraktion bäst i Europa

Bröderna Tage, 8, och Melker Torstensson, 10, från Kullavik vann för ett par år sedan Lisebergs tävling där en ny attraktion skulle hittas på. Nu har Underlandet blivit utsedd till den bästa nya attraktionen i Europa under 2020 och 2021.

Brödernas attraktion bäst i EuropaI somras invigdes attraktionen Underlandet på Liseberg. När Kaninlandet skulle göras om 2019 anordnade Liseberg en tävling där barn fick komma med idéer till en ny attraktion. Melker och Tage Torstensson presenterade ett förslag där besökarna skulle åka ner till kaninerna under jorden. En idé som Liseberg nappade på.

– Mamma var skeptisk, hon trodde att det skulle kosta för mycket pengar och tyckte att vi skulle skicka in ett mer realistiskt förslag, säger Melker Torstensson.

Det var nog tur att killarna inte lyssnade på sin mamma. Liseberg lade 150 miljoner kronor på att bygga Underlandet och det har blivit en stor succé. Under sommaren har 125 000 gäster åkt attraktionen och nu har den alltså blivit utsedd till den bästa nya attraktionen i Europa.

– Det är jätteroligt. Otroligt häftigt, säger Tage Torstensson.

Kalas som tack

Som tack för hjälpen fick killarna ett kalas på Liseberg för 30 kompisar. De fick också äran att klippa bandet när attraktionen invigdes under sommaren.

Lisebergs vd, Andreas Andersen, säger i ett pressmeddelande att Underlandet har potential att bli en framtida klassiker.

– Jag tror att det är en riktig framtida klassiker vi har byggt. Hittills har vi fått mycket bra reaktioner från de gäster som åkt attraktionen.

Nöjda med resultatet

Brödernas idé om besökare som kryper omkring i kanintunnlar omvandlades av Liseberg till en rymdraket ner under marken och därefter ett tåg som transporterar runt en i Underlandet. Men det finns många likheter mellan killarnas modell och den färdiga attraktionen.

Blev Underlandet som ni hade tänkt er utifrån modellen?

– Vi är jättenöjda, framförallt med toaletten som har en dörr som öppnar sig precis som i vår modell. Det vi tycker bäst om med attraktionen är vetenskapslabbet.

Har ni fler uppfinningar på gång?

– Det har vi. Men det berättar vi inte ännu, då kanske någon tar idén från oss, säger bröderna kryptiskt.

Strid om förfallna stugor
NYHETER 2021-10-18 KL. 06:45

Strid om förfallna stugor

Känd fastighetsägare hotas av viten om han inte river

Upplagt för en seriefinal
FOTBOLL 2021-10-16 KL. 18:10

Upplagt för en seriefinal

Målfabriken, del 9: Åsa IF
FOTBOLL 2021-10-16 KL. 11:30

Målfabriken, del 9: Åsa IF

"Det är en styrka att vi inte förlitar oss på en spelare"

Målfabriken, del 8: Victor Martinsson
FOTBOLL 2021-10-15 KL. 21:00

Målfabriken, del 8: Victor Martinsson

"Om man skjuter när målvakten inte är beredd på det brukar det bli bra"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

SPORT 2021-10-17 KL. 19:53
Ett steg i rätt riktning

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Smaken av Damaskus, så heter det nystartade företaget som ryms i en lägenhet i Kungsbacka. – Det var våra vänner som tyckte vi skulle sätta igång, säger Yahya Salam.