NATIVE 2023-03-02 KL. 20:00

Ät hälsosammare med dessa små justeringar i kosten

Den här artikeln innehåller sponsrat innehåll.
Din kost har en direkt koppling till din hälsa. Vad du äter och hur ofta du äter vissa råvaror kan påverka din hälsa och ditt välmående både positivt och negativt. Vår kost är därför en otroligt viktig del av livet och något som kräver att vi lägger lite tid på att fundera över ibland.

Ät hälsosammare med dessa små justeringar i kosten

TV-klipp och nyheter

Många tror ofta att man behöver göra stora förändringar i sina matvanor eller att det är dyrt att äta hälsosamt. Men det är bara en marginell del av sanningen. Visst kan du gå efter att bara äta grönsaker och helt slopa snabbmat och snacks, men du behöver inte göra sådana drastiska ändringar för att äta lite mer hälsosamt i vardagen.

Variera din kost med lite fler nyttiga ingredienser

Genom att justera ett par detaljer i dina matvanor kan du se till att du får i dig lite fler vitaminer och mineraler och lite mindre kolhydrater och fett. Du behöver inte helt plocka ut rätter och ingredienser som anses vara onyttiga, utan en liten justering räcker ofta för att din kropp ska må lite bättre.

Äter du ofta lasagne eller tacos kan du till exempel äta mer sallad så att du äter lite mindre pasta och ost. Ha mer tomat och gurka i din taco och byt ut den vanliga gräddfilen till gräddfil med mindre fett. Äter du ofta godis eller chips framför TV-soffan? Testa att ställa fram lite nötter eller bär så att du äter lite mer nyttiga snacks tillsammans med dina vanliga favoriter.

Du behöver inte helt plocka bort de sötsaker eller maträtter du gillar, utan gör istället små justeringar i kosten för att äta lite nyttigare. Vem vet? Du kanske börjar föredra hallon och blåbär framför en påse chips under filmmyset när du har testat ett par gånger.

Få inspiration och slipp åka och handla själv med en nyttig matkasse
En annan ursäkt många har när dom pratar om hur svårt det är att äta nyttigare är att nyttiga ingredienser kostar mer, eller att det är krångligt att hitta recept och ingredienser för att laga nyttig mat. Och ja, det kan vara svårt att hitta inspiration och veta hur man lagar nyttig mat. Som tur är finns det idag flera enkla och väldigt smidiga lösningar som kan hjälpa dig att få bättre matvanor.

En av dessa lösningar som fokuserar på just smidighet är HelloFreshs kalorismarta matkasse. Det här är en färdig matkasse som levereras till din dörr, komplett med både ingredienser och enkla recept, designade så att till och med den mest oerfarna hemmakocken kan laga utsökta, nyttiga middagar själv.

Du slipper hitta recept på nätet eller gå och leta efter rätt ingredienser i mataffären. HelloFresh matkassar kommer med rätt mängd av allt du behöver för att kunna laga recepten du fått hem. Följ bara de väldigt enkla matlagningsinstruktionerna i matkassen för att laga en god och nyttig maträtt som du kan njuta av själv eller med familjen.

Nyttigt, gott och miljövänligt
Färdiga matkassar gör det lättare att planera veckans middagar och ger dig mer tid att lägga på dina fritidsintressen. Men en annan fördel med att välja en HelloFresh matkasse är att du minimerar matsvinnet i ditt hushåll och därmed minskar din miljöpåverkan.

Det är lätt hänt att man ofta köper lite för mycket av en viss ingrediens eller att man glömmer bort en bit ost eller grönsaker i kylen som blir gamla och slängs. Matsvinn är en av de största miljöbovarna i svenska hushåll, så det är viktigt att vi tänker på att inte slänga ätbar mat. Beställer du en färdig matkasse får du i nästan alla fall exakt uppmätta råvaror och ingredienser så att allt används i matlagningen och inte slängs i onödan. Detta gör färdiga matkassar till en god, nyttig och miljövänlig lösning för alla.


TV-klipp och nyheter

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen
NYHETER 2024-03-27 KL. 14:00
Premium

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen

Åtta har sökt dispens – tre har fått avslag

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas
NYHETER 2024-03-27 KL. 12:45
Premium

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas

Projektledaren: "Störningarna vi hade fjol vill vi inte ha igen"

Guldpress för Onsalabon
SPORT 2024-03-27 KL. 09:13

Guldpress för Onsalabon

Unga erbjuds pengar för bilder – eller se sexakt
NYHETER 2024-03-26 KL. 19:00
Premium

Unga erbjuds pengar för bilder – eller se sexakt

”Jag tror att alla någon gång har stött på sådant här”

Stjärnduon inför avgörandet – går för seger
HANDBOLL 2024-03-26 KL. 18:00
Premium

Stjärnduon inför avgörandet – går för seger

"En väldigt viktig match för Aranäs framtid"

Fler nyheter