KRÖNIKOR 2024-01-22 KL. 14:35

Krönika: Vilken gnistrande helg det blev

Av John Skoglund

Krönika: Vilken gnistrande helg det blev
John SKoglund.

TV-klipp och nyheter

Snö, några få minusgrader och solen som lös över sjön. Trevliga både fyrbenta och tvåbenta varelser i ens närhet. Bara det skulle kunna göra en överväldigad.

Sedan var det där med att vara sportintresserad. Just denna helg med både Kitzbühel, Anterselva och megamycket annat att följa gör en kanske stillasittande men ack så lycklig.

En av höjdpunkterna var en äkta lycklig kram av världens bästa slalomåkare genom tiderna. Mikaela Shiffrin sprang fram till Sara Hector efter hennes målgång i Jasna efter storslalomen där svenskan krossat motståndet inklusive Mikaela själv.

Tjejen från Kungsberget är troligen världens sämsta på bluffstopp, när hon som oftast är glad så syns det så väl och lika väl syns när hon inte är nöjd. En av mina absoluta favoriter i den svenska idrotten.

Nästan lika dålig pokerspelare är Anna Swenn-Larsson som äntligen fick kliva upp på slalompallen för första gången denna säsong. Ytterligare framgång blev det i herrarnas slalom där erkänt snabbe Kristoffer Jakobsen för en gång skulle gjorde två bra åk och med det fick kliva upp på pallen.

En favorit i världsidrotten i många år har Novak Djokovic varit. Han bjuder som vanligt på underhållning när han är på tennisbanan. Under helgen har han demolerat ett par motståndare på väg mot sin elfte titel i Australia Open. På söndag vet vi om han lyckades.

När HK Aranäs spelar inför kanske 500-600 åskådare där det nu mer känns som klubbledningen gett upp totalt för hjälpa lagen med ett bra matcharrangemang. Där möts man relativt ofta av domarparet, Mirza Kurtagic och Mattias Wettervik. När man zappade runt bland all kanonsport så trillade jag in på handbollsmatchen i EM mellan Tyskland och Österrike. På planen var det dessa killar som bytt Kungsbacka sporthall till arenan i Köln och 19 750 åskådare levde med i varje rörelse. Möjligen var det helgens största skräll.

Matchen slutade oavgjort och Mirza och Mattias var klockrena med sina pipor som jag uppfattade det. Nu på fredag och söndag spelas det om medaljer. Bortsett från EM så spelas det om en direktplats till OS i Paris till sommaren.

Tennis, handboll, alpina skidor, överlägsna tjejer i längdåkningen och lika överlägsna norska killar i både längdåkning och skidskytte. Sporterna avlöser varandra och ibland fastnar man på en fotbollsmatch. Kikade en del på mellan Brentford och Nottingham med fem mål och hemmalaget som segrare.

Fyrkantiga ögon javisst, men ack så lyckliga!TV-klipp och nyheter

Therese tävlar i Yrkes-SM
NYHETER 2024-04-22 KL. 15:00
Premium

Therese tävlar i Yrkes-SM

Svårläkta sår i Innerstaden
BOSTÄDER 2024-04-22 KL. 11:45
Premium

Svårläkta sår i Innerstaden

Mångsysslaren Vanja hittar inspiration inifrån
FAMILJ 2024-04-21 KL. 17:55
Premium

Mångsysslaren Vanja hittar inspiration inifrån

I helgen ställer hon ut på Löftadalens folkhögskola

ISHOCKEY 2024-04-21 KL. 15:45
Premium

"Jag vill spela upp Hanhals i seriesystemet"

Flera tunga förlängningar – men ett frågetecken

Veckans rosor
NYHETER 2024-04-21 KL. 15:00

Veckans rosor

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BOSTÄDER 2024-04-22 KL. 17:30
Godaste äpplena får du med ympning
Premium | NYHETER 2024-04-22 KL. 15:00
Therese tävlar i Yrkes-SM
Premium | SKOLA 2024-04-22 KL. 13:30
Kungsbacka dominerade på Teknikåttan
Premium | SPORT 2024-04-22 KL. 12:16
NH sammanfattar sporthelgen
Premium | BOSTÄDER 2024-04-22 KL. 11:45
Svårläkta sår i Innerstaden
Premium | KULTUR & NÖJE 2024-04-22 KL. 10:53
Albin Lee Meldau på ny turné

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.