KRÖNIKOR 2023-05-20 KL. 11:00

Krönika: När döden knackar på

Av Stefan Pettersson

Krönika: När döden knackar på

TV-klipp och nyheter

Döden är givetvis en självklar del av livet, men när den kommer riktigt nära är det lika fruktansvärt för alla. Och när den drabbar yngre människor känns det, i varje fall för min del, ännu värre. Det känns lite ”lättare” när någon som levt ett långt liv dör.

Den senaste tiden har döden tyvärr varit ständigt närvarande i mitt liv. Efter en längre tids kamp fick min pappa det fruktansvärda beskedet att cancerbehandlingen inte gav effekt längre. Och jag har nog inte riktigt fattat det än ¬– fem veckor efter beskedet dog han! Det gick ofattbart fort. Både bilen (resor till Motala) och min sinnesstämning har åkt skytteltrafik upp och ner den senaste tiden.

Nu är det en månad sedan det var begravning. Vi fick ett fint och värdigt avslut, men den där tomheten… Jag som alla andra har förlorat nära och kära, men att jag över tid skulle bli så berörd av pappas död trodde jag inte riktigt. Det har varit rätt tufft. Visserligen pratade pappa och jag hellre idrott än känslor, men vi stod varandra väldigt nära och hittade genom åren på mängder av saker tillsammans. Men nu får jag leva på minnen istället – mycket goda minnen.

Som om det inte var nog med elände så dog Norra Hallands ordförande Sven Fritzson i förra veckan. Jag träffade Sven för första gången på våren 2019. Det var på en rekryteringsbyrå i Göteborg, gällande tjänsten som vd och chefredaktör för Norra Halland. Det blev starten på ett nytt kapitel i mitt liv. Jag gillade Sven från dag ett och när jag väl var på plats så ville han visa mig sitt Kungsbacka.



Det blev en bilfärd på närmare fyra timmar från norra kommungränsen och ner till Löftadalens dragkampsarena i Frillesås. Jag har nog aldrig matats med så mycket information under en bilfärd. Allt fastnade inte i minnet, men en hel del. Och att som nyinflyttad kungsbackabo få möjligheten att åka tillsammans med ett levande lexikon var lite lyxigt. Genom åren har vi haft många goda samtal. Och trots Svens relativt höga ålder var han som styrelseordförande positiv när jag kom med den ena efter den andra idén gällande digitala satsningar. ”Klart vi ska satsa”, sa Sven.

Nu får jag leva på minnen även när det gäller Sven. För trots att vi bara hann känna varandra i knappt fyra år så har Sven satt avtryck i mitt liv – på ett gott sätt.

Ta hand om er och ha en trevlig helg.

Stefan Pettersson, chefredaktör










TV-klipp och nyheter

Här kan du inte bada i helgen
NYHETER 2024-07-26 KL. 14:07
Premium

Här kan du inte bada i helgen

Nya prover visar höga bakteriehalter

Missfärgat vatten skapar oro i Frillesås
NYHETER 2024-07-26 KL. 12:30
Premium

Missfärgat vatten skapar oro i Frillesås

"Blir så påtagligt när det ser ut så här vid stranden"

Vill helst slippa - därför måste kommunen brädda
NYHETER 2024-07-26 KL. 11:45
Premium

Vill helst slippa - därför måste kommunen brädda

"Risk för att vattnet vänder tillbaka i folks avlopp"

Räddningstjänsten kvar efter storbranden i Åsa
NYHETER 2024-07-26 KL. 08:17
Premium

Räddningstjänsten kvar efter storbranden i Åsa

När brandresterna svalnat inleds polisens undersökning

Gottskärsseglare vann SM
SPORT 2024-07-25 KL. 15:09
Premium

Gottskärsseglare vann SM

Elpida är årets lärare i Kungsbacka
NYHETER 2024-07-25 KL. 07:00
Premium

Elpida är årets lärare i Kungsbacka

"Är som bäst när vi har henne"

Här drillas målvaktstalangerna
ISHOCKEY 2024-07-24 KL. 21:00
Premium

Här drillas målvaktstalangerna

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

SPORT 2024-07-26 KL. 17:22
Inget OS för Bengtsson
NYHETER 2024-07-26 KL. 16:50
Tågstopp genom Halland
Premium | NYHETER 2024-07-26 KL. 16:00
Så varmt är badvattnet i Kungsbacka
Premium | NYHETER 2024-07-26 KL. 14:07
Här kan du inte bada i helgen

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Hövdingen talar ut

Hövdingen talar ut

I snart sju månader har förre rikspolischefen Anders Thornberg varit landshövding i Halland. För NH berättar han om sitt nya jobb, vad som upprör honom mest, vilken påverkan Nato har på länet och vem Onsalamannen är. Han berättar också hur det är att vara misstänkt för ett allvarligt brott.