KRÖNIKOR 2023-05-20 KL. 11:00

Krönika: När döden knackar på

Av Stefan Pettersson

Krönika: När döden knackar på

Döden är givetvis en självklar del av livet, men när den kommer riktigt nära är det lika fruktansvärt för alla. Och när den drabbar yngre människor känns det, i varje fall för min del, ännu värre. Det känns lite ”lättare” när någon som levt ett långt liv dör.

Den senaste tiden har döden tyvärr varit ständigt närvarande i mitt liv. Efter en längre tids kamp fick min pappa det fruktansvärda beskedet att cancerbehandlingen inte gav effekt längre. Och jag har nog inte riktigt fattat det än ¬– fem veckor efter beskedet dog han! Det gick ofattbart fort. Både bilen (resor till Motala) och min sinnesstämning har åkt skytteltrafik upp och ner den senaste tiden.

Nu är det en månad sedan det var begravning. Vi fick ett fint och värdigt avslut, men den där tomheten… Jag som alla andra har förlorat nära och kära, men att jag över tid skulle bli så berörd av pappas död trodde jag inte riktigt. Det har varit rätt tufft. Visserligen pratade pappa och jag hellre idrott än känslor, men vi stod varandra väldigt nära och hittade genom åren på mängder av saker tillsammans. Men nu får jag leva på minnen istället – mycket goda minnen.

Som om det inte var nog med elände så dog Norra Hallands ordförande Sven Fritzson i förra veckan. Jag träffade Sven för första gången på våren 2019. Det var på en rekryteringsbyrå i Göteborg, gällande tjänsten som vd och chefredaktör för Norra Halland. Det blev starten på ett nytt kapitel i mitt liv. Jag gillade Sven från dag ett och när jag väl var på plats så ville han visa mig sitt Kungsbacka.Det blev en bilfärd på närmare fyra timmar från norra kommungränsen och ner till Löftadalens dragkampsarena i Frillesås. Jag har nog aldrig matats med så mycket information under en bilfärd. Allt fastnade inte i minnet, men en hel del. Och att som nyinflyttad kungsbackabo få möjligheten att åka tillsammans med ett levande lexikon var lite lyxigt. Genom åren har vi haft många goda samtal. Och trots Svens relativt höga ålder var han som styrelseordförande positiv när jag kom med den ena efter den andra idén gällande digitala satsningar. ”Klart vi ska satsa”, sa Sven.

Nu får jag leva på minnen även när det gäller Sven. För trots att vi bara hann känna varandra i knappt fyra år så har Sven satt avtryck i mitt liv – på ett gott sätt.

Ta hand om er och ha en trevlig helg.

Stefan Pettersson, chefredaktörSENASTE TV-NYHETERNA

Debatt: Vi är öppna för andra möjligheter
DEBATT 2023-06-01 KL. 14:15

Debatt: Vi är öppna för andra möjligheter

Så blir vädret under studentdagarna
NYHETER 2023-06-01 KL. 11:44

Så blir vädret under studentdagarna

Emil är ett steg närmare OS-drömmen
SPORT 2023-06-01 KL. 09:30
Premium

Emil är ett steg närmare OS-drömmen

Åklagaren –
NYHETER 2023-06-01 KL. 07:05
Premium

Åklagaren – "brott bland unga inte ovanligt"

Eldningsförbud införs i hela Halland
NYHETER 2023-05-31 KL. 21:45

Eldningsförbud införs i hela Halland

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | FOTBOLL 2023-06-01 KL. 22:43
Efter tunga perioden klev Jonsson fram
Premium | FOTBOLL 2023-06-01 KL. 22:02
Lerkils stod för en överkörning
Premium | FOTBOLL 2023-06-01 KL. 21:36
Här avgör skyttedrottningen derbyt

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Dyrare pendla till övriga Halland

Dyrare pendla till övriga Halland

Från i april gjorde Hallandstrafiken om zonsystemet kraftigt. Det innebar en förenkling och billigare resor för många hallänningar. Men för kungsbackabor som pendlar söderut kan det bli tusentals kronor dyrare varje år.