JOBB & PENGAR 2021-12-12 KL. 19:30

Lockar med hälsoresor

Av Kristian Alm

Hälsotrenden är starkare än någonsin. Samtidigt längtar vi ut efter pandemin. Nu satsar Kullaviksföretagaren Ola Andersson på att locka träningssugna till Gran Canaria och en vecka tillsammans med kändistränaren Mårten Nylén.

Lockar med hälsoresor
Hälsocoachen Mårten Nylén leder träningsresorna till Gran Canaria.

Mårten Nylén är en av Sveriges mest kända tränare och hälsoinspiratörer. Han har coachat deltagarna i Biggest Loser Sverige, han är hälsoinspiratör och är även ambassadör för kronprinsparets Generation Pepp och Stiftelsen Friends.
En perfekt partner i ett företag som Retreafy, med inspirationsresor och ett digitalt träningspaket, resonerade Ola Andersson, och tog kontakt med Mårten.
Han nappade, liksom researrangören Ving, och nu går första resan till Gran Canaria den 22 januari.
– Det skiljer sig från vanliga träningsresor genom att vi erbjuder en helhetssyn, det ingår ett digitalt träningspaket när du kommer hem. Och Mårten är specialist på att anpassa träningen – alla ska kunna delta, säger Ola Andersson.
– Vi ska erbjuda nya upplevelser. Kanske att yoga i bergen – eller i öknen?


Kullaviksföretagaren Ola Andersson står bakom affärsidén. Foto: Kristian Alm


Det viktiga ska enligt Ola Andersson vara att bryta mönster och på sikt skapa hälsosammare livsstil hos de som deltar.
Det har varit stort intresse för den första resan. Det är många som är sugna på att följa med en TV-idol.
– Så är det förstås, han har en stor egen följarskara i sociala medier, och de tycker det är kul att träffa honom och kanske vara med på en bild.
Paketresor är inte allt. Tanken är också att Ving ska kunna erbjuda träningspass med Mårten Nylén och hans tränarteam på andra hotell, till att börja med på Gran Canaria.
Och sen då?
– Vi vill utvidga detta så att det kan löpa på hela året. På sommaren skulle det kunna vara vid Medelhavet, men också långhelger i Sverige. Det kan ju vara annat innehåll också. Kanske dans? Vi får se hur det går med pandemin, men vi vill i alla fall vara igång när det släpper.Affärsidé: hyra ut Kinakonsulter
Ola Andersson arbetar inte enbart med träningsresor. Han driver även konsultföretaget Orientalent AB som erbjuder högteknologiska företag specialister från Kina.
Att många försöker locka hit kompetenta indiska IT-ingenjörer är känt. Men det finns även en marknad för specialister från Kina.
– Det är vår nisch. Vi samarbetar med ett kinesiskt företag som hittar lämpliga IT-ingenjörer och sen hyr vi ut dem till företag. Kina är till exempel duktiga på bilar, IT och batteritillverkning, och det passar ju bra i Göteborgsområdet.
Har demokratidebatten påverkat?
– Vi rekryterar duktiga talanger som vill flytta till Sverige och debatten har inte påverkat vårt arbete, intresset är stort, det är inte så många som jobbar med Kina på det här sättet. Däremot har pandemin ställt till det en hel del för oss. Det är så många som jobbar med Indien, vi kompletterar marknaden. Vi fixar allt det praktiska och ser till att de kinesiska kompetenserna får ett snabbspår in till Orientalen och till Sverige.
Är det tillfälliga anställningar?
– Nej, de vill gärna stanna. Det kom precis en hel familj till Göteborg, och vi har även konsulter från Kina i Karlstad, Jönköping och Stockholm.
SENASTE TV-NYHETERNA

Träningsviljan ska ta Filippa till toppen
SPORT 2022-01-28 KL. 11:00

Träningsviljan ska ta Filippa till toppen

Prisade Margareta tänker utanför boxen
FAMILJ 2022-01-27 KL. 20:00

Prisade Margareta tänker utanför boxen

IT-strul – kommunen hotar med vite
NYHETER 2022-01-27 KL. 18:00

IT-strul – kommunen hotar med vite

Transportföretag köpte Ekenässkolan
NYHETER 2022-01-27 KL. 14:36

Transportföretag köpte Ekenässkolan

Elever ska vara på plats i skolorna
NYHETER 2022-01-27 KL. 12:00

Elever ska vara på plats i skolorna

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-