Annons

Debatt: Gör järnvägsbron vid Inlag säker

Debatt | 25 Januari 2021 16:01
Angående bron över järnvägen vid nya Willys, Inlagsleden. Ska det behöva hända en allvarlig olycka innan kommunen tar detta på allvar?
 
Undertecknad har påtalat otryggheten att gå på denna bro för ansvarig politiker i nämnden för teknik, Monica Neptun, tidigare på plats vid bron, men varken hon eller annan tycks bry sig.
 
Förslag är att sätta upp en barriär längs bron så gående kan gå trafiksäkert på bron. Idag skiljer en plastremsa mellan gående och bilar.
 
Jag kontaktade polisen med förslag att kontrollera hastigheten av bilisterna på bron då den många gånger är alldeles för hög. Förhoppningsvis kommer detta att genomföras.
 
Den stora frågan är: Hur kunde man missa att planera för en trygg bro parallellt med vägbron när man planerade Kollaområdet? Helt ofattbart!
 
Har nyligen fått information via Trafikverket att en ny bro är i bästa fall klar först vid årsskiftet 2022/2023. Två år! Den lär väl bli lika försenad som all annan infrastruktur.
 
Kungsbacka Framtidsparti kräver att kommunen sätter upp trafiksäkra barriärer (i betong) längs bron omgående så att vi alla kan gå på bron utan att bli påkörda. Flera incidenter har redan inträffat och vi vill till dess en ny bro står klar att invånare ska känna sig trygga.
 
 
Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Hur får vi ett samhälle för alla?

Debatt Jag var på promenad med hunden och samtidigt som jag var på väg att gå hem ser jag en ...

Debatt: Kvarteret Ejdern – hur har man tänkt?

Debatt Här kommer det lite frågeställningar och påståenden angående planprogrammet för kvarteret Ejdern i ...

Debatt: Anmäl de som smiter före i vaccinkön

Debatt Angående vaccinering läser vi i media att vissa tar för sig och går före i ...
Annons