FOTBOLL 2021-12-31 KL. 14:00

Rolfö om priserna: "Det har varit lite svårt att ta in"

Av Oliver Marshall

Från IFK Fjärås till världens bästa klubblag. Från en talangfull ungdomsspelare till Sveriges bästa. Fridolina Rolfö står på toppen av sin karriär, och ingen spelare i Sverige är bättre än stjärnan från Kungsbacka.

Rolfö om priserna:
Fridolina Rolfö har haft svårt att ta in utmärkelsen. Foto: Arkivfoto Oliver Marshall

Hon startade sitt år i tyska Wolfsburg, men deklarerade tidigt att det inte skulle bli någon kontraktsförlängning när kontraktet gick ut i juni i år. Istället hamnade Fridolina Rolfö hos de regerande Champions league-mästarna och flög sedan till ett OS där hon var en av Sveriges klart mest lysande stjärnor. Under hösten har hon allt mer slagit sig in som en offensiv kraft även i världslaget FC Barcelona, och när det nu var dags för priserna på Fotbollsåret 2021 att delas ut, blev det storslam för Kungsbackastjärnan. I stenhård konkurrens med Stina Blackstenius och Lina Hurtig tog Rolfö först hem priset som årets forward 2021.
– Vi har haft många forwards som varit otroligt bra men jag tror att jag fick det för att jag gjort många poäng det här året. I OS gjorde jag avgörande mål också och spelar i ett av världens bästa klubblag, säger Fridolina Rolfö.

Bäst i Sverige
Men det slutade inte där. Diamantbollen, priset som delas ut till årets bästa spelare på damsidan fanns fortfarande kvar. Och för första gången i karriären kunde anfallsstjärnan från Kungsbacka konstatera att det är hon som är bäst i hela landet på att spela fotboll.
– Jag fick reda på det ganska tidigt, någon gång i mitten av december. Men det kom som en chock, oavsett om man tänker på det eller inte blir man nog chockad när man får reda på det, säger Rolfö.

Dagarna efter har gått till reflektion och tid med nära och kära. Den 2 januari ska Fridolina Rolfö tillbaka till Barcelona igen, och att göra det med en färska Diamantboll är något speciellt.
– Det har varit lite svårt att ta in. Det har inte varit någon gala eller något utan det var bara en reporter som lämnade över priset, säger hon.
Hur känns det nu när du tänker på det då?
– Superhäftigt. Man tänker på hur stort det är, det är väldigt stort. Man har bara matat på under året. Det har varit ett bra år, även om det var en motgång med OS så har det sammanfattningsvis varit ett bra år.

CL-guld skulle toppa
Hon är redan på toppen, men den IFK Fjärås-fostrade anfallaren har fortfarande mycket kvar att bocka av på sin karriär.
– Jag har tanken att man alltid kan bli bättre. Jag hoppas att mina bästa dagar kommer, säger Rolfö.
Är det här priset något du drömt om länge?
– Jag har absolut funderat över det, men det har inte varit mitt huvudsakliga mål, det har mer varit ett resultatmål. Det har inte varit en prioritet, mer en bonus.

En av målsättningarna med flytten till Barcelona var att vinna Champions league, vilket skulle slå högre än Diamantbollen, enligt Rolfö.
– Det finns nog mycket som hade toppat det här. Att vinna ett mästerskap med Sverige eller en Champions league-titel hade varit större.

Juryns motivering:
"Sydsvenskans och Svenska Fotbollförbundets utmärkelse Diamantbollen går till en spelare som var nyckeln till det offensiva spel som gav Sverige ännu ett OS-silver. Med sin speluppfattning, sina snabba fötter och sin alldeles speciella signatur – det stenhårda skottet med vänsterfoten – tog hon sig också till ett av världens bästa klubblag. Diamantbollen 2021 tilldelas Fridolina Rolfö."


SENASTE TV-NYHETERNA

Säröfamilj förlorade tomtstrid
NYHETER 2022-01-27 KL. 07:36

Säröfamilj förlorade tomtstrid

Tvingas betala 270 000 kronor

Doris älskar sina dockor och nallar
FAMILJ 2022-01-26 KL. 20:00

Doris älskar sina dockor och nallar

Skapandet viktigt för Onsalaprofilen

Delar av Göteborg Horse Show flyttar till Kungsbacka
SPORT 2022-01-26 KL. 15:47

Delar av Göteborg Horse Show flyttar till Kungsbacka

Patient fick vänta sex timmar
VÅRD 2022-01-26 KL. 15:29

Patient fick vänta sex timmar

"Orsaken är brist på ambulanser i Kungsbacka"

Asperot stannar i elitettan
FOTBOLL 2022-01-26 KL. 09:00

Asperot stannar i elitettan

Reningsverket försenas - krav på ny utredning
NYHETER 2022-01-26 KL. 06:40

Reningsverket försenas - krav på ny utredning

Hanhals föll efter galen andra period
ISHOCKEY 2022-01-25 KL. 22:10

Hanhals föll efter galen andra period

Facklig oro för sommarsemestrar
NYHETER 2022-01-25 KL. 20:00

Facklig oro för sommarsemestrar

Men kampanj i december gav resultat

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-