Av Christian Johansson

NH sammanfattar helgens DM-spel i Kungsbacka.

Damer

Onsala slog vinnarmaskinen

Varbergs Bois slaktade trean förra året och var oslagbara. Onsala BK fick stopp på dem i bortamatchen i DM. Det blev bara ett mål och det gjorde Samantha Jägnert.

Åsa skakade Fjärås i derbyt

IFK Fjärås som förra året var ett topplag i trean fick slita för att besegra Åsa IF som huserar ett hack ner i seriepyramiden. Bortalaget ledde med 2–1 innan de rödvita fullbordade vändningen till 3–2 i slutminuterna.

Målskyttar, IFK Fjärås: Amanda Andersson, Selma Hoffmann, Clara Elfström

Målskyttar, Åsa IF: Mirjam Antblad, Alma Wallroth

Nederlag på hemmaplan

Frillesås tog ledningen hemma mot HGH. Men det blev förlust med 1–2 sedan bortalaget vänt på steken innan pausen.

Målskytt, Frillesås FF: Veronica Hedlund

Dubbeltrea för Tölö

Tölö IF slog till med en hållen nolla hemma mot LGM. Det kryddades med tre fullträffar framåt, vilket gav en trepoängare i gruppen.

Målskyttar, Saga Lindgren, Alexandra Bräutigam, Elsa Gleisner

Herr

Nyförvärvet målade för Åsa

Bryan Johansson har värvats från Västra Frölunda. Mot Skrea skrev han in sig i målprotokollet med sitt 4–0-mål. Åsa IF vann med 5–1.

Målskyttar, Åsa IF: Hampus Furublad, Bryan Johansson, Ted Wenander, Viktor Bolin, Hugo Hagman

Tölö starkast i målkalas

Det blev en målrik historia på Tingbergsvallen när Tölö IF fick besök av Leikin. När målfyrverkeriet var över stod de grönsvarta som vinnare med 5–4.

Målskyttar, Tölö IF: Oskar Käll 2, Adam Price Johansson 2, Daniel Shamshirzan

Sen derbyupphämtning av Fjärås

Kungsbacka IF hade ryckt åt sig en 2–0-ledning borta mot IFK Fjärås och slutminuterna började ticka. Då slog hemmalaget till två gånger på bara två minuter och räddade krysset.

Målskyttar, IFK Fjärås: Olle Bramfors, Alvin Stenfeldt

Målskyttar, Kungsbacka IF: Edvig Salihi, Victor Sigfridson

Lerkil fick nöja sig med kryss

BK Viljan vann femman enkelt förra säsongen. Nu ställdes de mot ett Lerkil som värvat friskt och namnkunnigt under vintern. Lerkils IF fick nöja sig med ett kryss, det slutade 1–1.

Målskytt, Lerkils IF: Filip Andersson

Tunt Löftadalen föll igen

I första DM-matchen kom Löftadalens IF till start med tolv spelare. Nu hade de skrapat ihop 13 men det räckte inte, utan de föll med 1–2 hemma mot Arvidstorp.

Målskytt, Löftadalens IF: Theo Widmark Jangevik

Storseger för Frillesås

Frillesås hade inga problem att besegra Rinia på hemmaplan. Det slutade med klara 6–2.

Målskyttar, Frillesås FF: Emil Sjöström 2, Liam Jürgensen, Adam Bohlin, Oscar Thilander, självmål