Av Eric Andersson

NH summerar sporthelgen i notisform.

Fotboll herr

Avgjorde sent och tog tung seger

Frillesås FF är i allra högsta grad inblandade i toppstriden. Borta mot jumbon Långås/Morup vann laget med 3–2 efter ett sent avgörande. Resultatet gör att FFF klättrar upp till en andraplats, två poäng bakom ledande Norvalla. Det är samma poängavstånd till trean Rinia som dock har en match mindre spelad.

Målskyttar, Frillesås FF: Adam Bohlin 2, Markus Malmberg

Uddamålsförlust för Kungsbacka City

Om Kungsbacka City skulle ha någon chans att blanda sig i en toppstrid var de mer eller mindre piskade att gå rent under hösten. Men efter en 0–1 förlust hemma mot Derome får City nog bittert konstatera att uppflyttningståget har lämnat perrongen.

Förlorade mot serieledaren

Löftadalens IF lyckades inte hjälpa lokalrivalen Frillesås FF i toppstriden genom att lugga serieledande Norvalla IF på poäng. Det blev en tillknäppt historia där målet efter fem minuter blev matchens enda.

Särö fortsatt under strecket

Särö Kullavik IF åkte på en klar förlust med 1–4 hemma mot Rinia IF. Det gör att laget fortsatt ligger under strecket när fem matcher återstår av säsongen.

Målskytt, Särö Kullavik IF: Linus Larsson

Islossning i andra för Anneberg

Det skulle bli en komfortabel seger för Annebergs IF mot Tofta Gif, men det dröjde innan målen föll. Efter 45 minuter var det mållöst innan gästerna trummade igång i inledningen av andra halvlek och gjorde tre mål. 1–3 skrevs slutresultatet till och AIF är alltjämt tvåa i tabellen.

Målskyttar, Annebergs IF: Självmål, Tobias Hansson, Rasmus Idewald

Fotboll Dam

Avgjorde derbyt tidigt

Lerkils IF tog kommandot i derbyt mot Särö Kullavik IF direkt. Agnes Malmborg prickade in ledningsmålet efter 23 minuter och gästerna hann göra ytterligare två mål och mer eller mindre döda matchen innan paus. Bataljen slutade 2–4 och Lerkils IF toppar nu tabellen med två poängs marginal. Dock har Ullareds IK två matcher mindre spelade.

Målskyttar, Särö Kullavik IF: Ida Werner, Noomi Emanuelsson

Målskyttar, Lerkils IF: Agnes Malmborg, Daniela Andersson, Emily Sjövall, Clara Borgillen

Hoffmanns hattrick fixade tre poäng

Emmie Hoffmann stod för ett hattrick när IFK Fjärås tog en stabil seger med hela 7–0 hemma mot Getinge IF. Efter ett tidigt ledningsmål fyllde Fjärås på målkontot med ytterligare två baljor på tilläggstid i den första halvleken och därefter fortsatte målen trilla in i en strid ström.

Målskyttar, IFK Fjärås: Emmie Hoffmann 3, Maja Abrahamsson, Evelina Rosendahl, Amanda Andersson, Jasmin Kinder

Sjunde raka förlusten för Tölö

Det fortsätter gå tungt för Tölö IF. När de i helgen fick stryk hemma mot LGM med 0–3 var det lagets sjunde raka förlust.