Annons

Debatt: Du får rösta på L, Maj-Britt!

Debatt | 15 Januari 2021 16:00
Replik på Maj-Britt Rane Anderssons, S, insändare i NH 8/1–21.
Det var så illa som jag misstänkte. Påståendet att Socialdemokraterna vill ge kommunerna rätt att anställa läkare var något som Maj-Britt Rane Andersson ville få läsarna att tro att Socialdemokraterna driver. Men det är inte sant.
Det finns fler citat ifrån ansvarig minister Lena Hallengren, S, när hon fått frågan. Bland annat säger hon ”det inte är att föredra” samt att ”mindre kommuner kan få svårt att rekrytera läkare”.
Och det var så sent som i höstas.
Jag förstår att du hamnar i ett dilemma Maj-Britt. Du har förstått betydelsen av att kommunen bör ha egna läkare som kan delta i kommunens planeringsarbete. Det blir problem att utveckla medicinska rutiner och insatser på särskilda boenden med olika huvudmän. Med tanke på att kommunerna har rätt att anställa skolläkare så borde det inte finnas några hinder att de även tillåts anställa läkare inom äldreomsorgen. Men din egen partikamrat och ansvarig minister är den som står i vägen.
Men jag har en bra lösning för dig. Rösta i nästa val på Liberalerna så stödjer du ett parti som vill genomföra det du tycker. Och det kan även andra väljare göra som också vill ge kommunen denna möjlighet. En röst på S, i riksdagsvalet innebär att Lena Hallengren kan fortsätta stoppa kommunalt anställda läkare.
Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Hur får vi ett samhälle för alla?

Debatt Jag var på promenad med hunden och samtidigt som jag var på väg att gå hem ser jag en ...

Debatt: Kvarteret Ejdern – hur har man tänkt?

Debatt Här kommer det lite frågeställningar och påståenden angående planprogrammet för kvarteret Ejdern i ...

Debatt: Anmäl de som smiter före i vaccinkön

Debatt Angående vaccinering läser vi i media att vissa tar för sig och går före i ...
Annons