Annons

Samhällsutveckling är spännande, vi går mot en mer digitaliserad värld och det finns många nya möjligheter till att erbjuda våra kommuninvånare snabbare och bättre service.

Inom vård och omsorg ser vi att utvecklingen med nya digitala tjänster och hjälpmedel, både kan kvalitetssäkra och effektivisera arbetet. Vi har idag brist på vårdpersonal i kommun och i region.

Liberalerna vill att vård och omsorgsmedarbetarna mer ska kunna ägna sig människorna och ge god vård och omsorg. Därför vill vi pröva att digitalisera en del av verksamheten. Idag finns en uppsjö av företag som erbjuder matvaror online. Man klickar i vilka varor man vill köpa, betalar och får varorna levererade till sitt hem nästkommande dag.

E-handeln ökar kraftigt och det är dags för kommunen att följa med i utvecklingen. Vi vill kunna erbjuda våra vård- och omsorgstagare möjlighet att beställa sin mat via e-handel istället för att låta vårdpersonal åka och handla. Ett steg i rätt riktning där vi följer med samhällsutvecklingen och erbjuder våra brukare att följa med på en resa in i framtiden.

 

Hanna Schölander (L), ersättare i nämnden för Vård och omsorg, Gunilla Rivle (L), ledamot i nämnden för Vård och omsorg 

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Behövs inte skattepengarna till annat än torget?

Debatt 6/6 2012 invigdes Kungsbacka Torg vilket kostat ca 26 miljoner av våra skattepengar att bygga om. Nu drygt 8 år senare är det ...

Debatt: Lokalerna i Åsa ska användas igen

Debatt Replik angående insändare från signaturen Åsa-Lasse i NH 18/9. Hej, Åsa-Lasse. Jag har läst och följt ...

Debatt: Vi ville också ha kvar personligt ombud

Debatt På Individ och Familjeomsorgs senaste möte yrkade vi i Sverigedemokraterna avslag på förslaget om att avveckla personligt ombud. ...
Annons