DEBATT 2023-05-10 KL. 14:00

Debatt: Vi jobbar hårt med att få upp nivån

Debatt: Vi jobbar hårt med att få upp nivån

TV-klipp och nyheter

Svar på insändaren "Ett folktomt och öde torg" publicerad 8 maj.

Vi på kommunen gör vårt bästa för att få tillbaka månadsmarknaden i Kungsbacka till samma nivåer som före pandemin, bland annat med hjälp av ökad information i form av ökad skyltning och inlägg i sociala medier. Vi upplever också att både knallar och kunder alltmer hittar tillbaka till torsdagarna på torget i Kungsbacka. Vi välkomnar alla till månadsmarknaden (första torsdagen i varje månad) och torghandeln (tisdagar och fredagar övriga veckor).

Sedan vet vi tyvärr att många knallar har valt bort fredagarna eftersom många platser som var stängda under pandemin nu åter konkurrerar om besökare. Men glädjande nog har några knallar aviserat att de kommer att dyka upp på Kungsbacka torg även på fredagar framöver, något vi välkomnar. De som har fasta platser halvårsvis på månadsmarknaden kan även stå på fredagarna då det ingår i priset.

När det gäller avgifterna så är Kungsbacka på intet sätt dyrast. Hos oss är avgiften 85 kr för 3 x 3 meter. Varberg tar 40 kr löpmetern, Göteborg 200 kr/dag och Halmstad 150 kr/dag.

Ser i kommentarerna som gjorts på Norra Hallands Facebooksida att det önskas månadsmarknad till senare än klockan 15. Vi från kommunen hade gärna förlängt försäljningstiden, men det blev tyvärr inte så. Månadsmarknadens besökare brukar troppa av runt 13.30 och sedan har många knallar långt att åka hem efter att de har packat ihop sina stånd.

Linda Sövgren, projektledare marknad
Kungsbacka kommun Teknik


Läs också:

Ett folktomt och öde torgTV-klipp och nyheter

Klik venligst
Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-09-23 KL. 15:02
Sagaloppet stöttar Barncancerfonden
Premium | KULTUR & NÖJE 2023-09-23 KL. 12:00
Ny fotoutställning om livet
Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch
Premium | NYHETER 2023-09-22 KL. 19:46
Eksta får årets planetskötarpris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.