DEBATT 2023-03-13 KL. 10:00

Debatt: Värna våra reservat i Kungsbacka

Debatt: Värna våra reservat i Kungsbacka

TV-klipp och nyheter

Kungsbacka kommun har fantastiska naturreservat i både Särö, Onsala, Fjärås, Åsa med flera. De är en mycket stor tillgång för oss alla invånare. Något att vara stolta över! Jag har med stor glädje vandrat i naturreservaten med mina barnbarn och njutit av naturens prakt året om.

Den nya regeringens neddragning av miljöbudgeten är en betydande käftsmäll mot våra naturreservat som kanske aldrig går att reparera.

Länsstyrelsen i Halland blir tvungen att dra ner miljöarbetet med 70 procent! Naturreservaten har livsviktiga naturvärden inom flora och fauna som behöver skyddas och värnas för oss och kommande generationers möjligheter att få njuta av naturens rikedomar för kropp och själ.

Reservaten i kommun kommer att påverkas inom skötsel och framkomlighet. Naturvård står inte på de styrandes agenda vilket blir ett stort problem för att upprätthålla ett hållbart miljöarbete för att skydda och värna vår känsliga natur.

Vi kan bara konstatera avsaknaden om insikt av de styrande vad skogar, hav och ängar betyder för vårt välbefinnande och överlevnaden.

Min önskan är att mina barnbarn och eventuella framtida ättlingar skall ha möjligheter att kunna besöka exempelvis Näsbokroks vackra klippor, skåda fåglar och förundras över bronsåldersrösen. Känna vindarna svepa över ljungheden.

Kan den nya regeringen inse sitt misstag och återföra en budget som harmoniserar med behoven redan nästa år? Hur skall generationer framöver annars kunna leva, om fötterna slås undan på dem?

Britt Tönnberg (S)TV-klipp och nyheter

BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
Premium

"Jag är inte en kaninkokerska"

Kvinan åtalas för ofredande efter Tindermöte

Hackspettdispens för Onsalavägen
TRAFIK 2024-04-16 KL. 16:00
Premium

Hackspettdispens för Onsalavägen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Målar med händerna
Premium | NYHETER 2024-04-17 KL. 14:30
Får inte pengar för inställd resa
Premium | BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
"Jag är inte en kaninkokerska"

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.