DEBATT 2024-08-21 KL. 10:00

Debatt: Trött på motorbuller och hög musik

Debatt: Trött på motorbuller och hög musik
Foto: Pixabay

TV-klipp och nyheter

Är det fler än jag som är trött på konstant buller från lekande motorfordon och hög musik var man än befinner sig? Hemma och försöker sova, basdunk från epor och bilar. Sitter ute och njuter av sol och fågelsång, vrålande motorer på epor och motorcyklar, däckskrik och avgasknallar. Även mitt ute i skogen eller vid en lugn sjö har man detta som en konstant bakgrund. Blir bara så trött på att respektlösa, inte sällan vuxna människor, tycker att just de är viktigare än alla andra och kan störa alla i sin omgivning bara för att de tycker det är kul.

Jag vill uppmana alla som är trötta på detta att göra något åt det! Var inte rädda för att ringa polisen direkt när det buskörs eller spelas hög musik. Ta registreringsnummer, filma och fota så får polisen mer att jobba med.

Rapportera motorcyklar som bryter mot lagen genom att byta ut eller ta bort ljuddämparen efter besiktning. Vid pågående brott (buskörning, hög musik och liknande) ring 112 direkt. Skicka även tips, regnummer, filmer eller bilder elektroniskt på polisen.se eller på 114 14 på vilka som missköter sig så kan polisen ta tag i det.

Går att tipsa anonymt om man vill. Det är inte ok att bete sig hur som helst och att störa sin omgivning och det är inte ok att bryta mot lagen. Tillsammans kan vi skapa en trivsammare omgivning.

Nils



TV-klipp och nyheter

20 snabba frågor till karismatiske tränaren
HANDBOLL 2024-09-12 KL. 14:00
Premium

20 snabba frågor till karismatiske tränaren

✔ Regeln han vill ändra ✔ Orosmolnet ✔ Drömvärvningen

Duon simmade runt Onsala
NYHETER 2024-09-10 KL. 21:01
Premium

Duon simmade runt Onsala

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

NYHETER 2024-09-12 KL. 17:31
Bil stulen på parkering

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Hövdingen talar ut

Hövdingen talar ut

I snart sju månader har förre rikspolischefen Anders Thornberg varit landshövding i Halland. För NH berättar han om sitt nya jobb, vad som upprör honom mest, vilken påverkan Nato har på länet och vem Onsalamannen är. Han berättar också hur det är att vara misstänkt för ett allvarligt brott.