DEBATT 2024-09-26 KL. 10:00

Debatt: Stoppa gängkriminalitet!

Debatt: Stoppa gängkriminalitet!
Debattören Astrid tycker att polisen ska få mer pengar för att stoppa gängkriminaliteten. Arkivfoto: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

Jag hör ständigt på nyheterna om gängkriminalitet och det gör mig på riktigt arg och rädd. Gängkriminalitet är när man misshandlar, rånar eller mördar tillsammans med andra eller på uppdrag av andra, enligt Bris. Jag vill att gängkriminaliteten ska få ett stopp. En förändring måste ske.

Jag är rädd att gängkriminaliteten ska komma nära mig eller drabba mina nära. Därför anser jag att politiker måste ta ett större ansvar och satsa resurser för att stoppa fler unga att halka in på det kriminella spåren.

Politikerna i kommunerna säger att dom inte har råd med de insatser som krävs. Därför måste resurser och insatser komma från statligt håll om det ska bli en förändring. Jag tycker att resurserna ska fördelas på polis och tull.

Jag tycker att tullen ska få pengar för att dom ska stoppa olagliga vapen och droger, och polisen för att stoppa gängkriminaliteten.

Oskyldiga människor drabbas och dör på grund av gängkriminaliteten. Dom kriminella skjuter, spränger och rånar människor. Det är så hemskt att dom tar oskyldigas liv!

Vissa människor kanske anser att gängkriminalitet inte är så farligt för att dom bara har ihjäl varandra. Dom har fel, eftersom dom inte bara har ihjäl varandra utan oskyldiga.

För att sammanfatta allt så är gängkriminaliteten jättedåligt, för att det skadar varandra och oskyldiga. Polis och tull behöver pengar för att stoppa detta. Stoppa gängkriminaliteten nu.

Astrid



TV-klipp och nyheter

Eldsjälar ger hjälp till besökare på sjukhuset
NYHETER 2024-09-26 KL. 19:00
Premium

Eldsjälar ger hjälp till besökare på sjukhuset

"En jättestor uppgift som värmer hjärtat"

Kaptenens kritik efter ny cupförlust
BANDY 2024-09-25 KL. 22:38
Premium

Kaptenens kritik efter ny cupförlust

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | SPORT 2024-09-27 KL. 11:00
Är det i år löftet ska bestämma sig?

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.