Vi Kungsbackaborna har i omgångar påpekat att en rensning och muddring måste till för att skydda å-området.
Tyvärr kommer fler vädersystem att påverka och följden blir översvämningar och i värsta fall kommer rasrisken att öka avsevärt.
Kungsbackaån borde vara en turistlockelse och ett område som inbjuder oss boende till avkoppling. Nu i samband med ovädret "Hans" så svämmade ån över på flera ställen. Hur många gånger kommer å-området att tåla detta? Och vad kostar det att skydda och återställa översvämningarna?
I hamnen är det så grunt att "platt-ekorna" går på grund. Ån och å-området håller på att förfalla. Är det så vi vill ha det?
Undrar var ansvaret ligger? MSB, Länsstyrelsen, Hav- & Vattenmyndigheten eller kommunen? För mig måste det vara kommunen som är närmast ansvarig. Så åter ett krav på kommunen och där ansvariga. Agera! Kanske det finns EU-bidrag att söka? Men gör något.
Janne Heimbrand (KB)
Hanhalsbon har skapat en föreläsning om vägen tillbaka
✔ Dissen mot rivalen ✔ Sommarbandyskolan ✔ Värvningen de missade
IVO har granskat händelsen
✔ Kaptensskiftet ✔ Viktigaste nyförvärvet ✔ Den nya målvaktsduon
Den 2 maj 1945 insåg tre unga tyska flygare att kriget var förlorat. De hade ingen lust att kapitulera i Norge utan nödlandade på isen på Torne träsk. Planet sjönk senare till botten, men 1986 fick en brokig samling äventyrare för sig att det skulle bärgas. Pensionerade polisen och hembygdsforskaren Sune Börjesson berättar här den spännande historien om hur Kungsbacka blev centrum för expeditionen.