DEBATT 2023-01-31 KL. 10:30

Debatt: För kallt i gymnasieskolorna!

Vi är många elever som pluggar på en kommunal gymnasieskola i Kungsbacka och det är få av oss som har missat att det är kallt i klassrum, korridorer och utrymmen.

Debatt: För kallt i gymnasieskolorna!
SSU i Kungsbacka vill ha varmare klassrum. Arkivbild: Norra Halland.

Vissa av oss väljer att ha på oss jacka, mössa och vantar under lektionstid för att inte frysa under lektionerna. Detta är inte bara obekvämt utan kan även skapa onödig konflikt med lärare och personal som inte tycker att man ska ha på sig sådant inomhus, vilket vi förstår.

Valet mellan att frysa eller ha på sig jacka blir dock för många av oss till jackans fördel. Den kalla temperaturen orsakar att det är svårt att koncentrera sig och det är många som fokuserar mer på att hålla nere sitt huttrande än på inlärning. Kylan är därav något som stör vår studiero.
Flertalet gånger har elever poängterat till lärare och skolledning att det är på tok för kallt och att de måste göra något åt det. Ofta blir svaren lika kyliga som temperaturen i klassrummen.

Vi får en dålig bortförklaring om ett problem som hämmar vår studiero och gör att vi inte kan ta till oss all den kunskap vi ska. Vi förstår att det pågår en energikris med höga elpriser, men detta är ett problem som har pågått i flera år, inte något som har börjat nu.
Eleverna på Kungsbackas gymnasieskolor har fått frysa i år utan förändring. Precis som det är viktigt med näringsriktig och bra mat i bamba är det en nödvändighet att klassrummen och skolans lokaler är bekväma och gör det enkelt för oss att fokusera på att lära oss.

Vi har skapat en namninsamling för en varmare skola som redan efter en dag hade 60 underskrifter. Med namninsamlingen och denna insändare vill vi uppmana skolledningen, skolförvaltningen och kommunens politiker att göra något åt kylan på kommunens gymnasieskolor.

Vi hoppas innerligt att andra politiker också väljer att lyssna på oss.
Det hade aldrig accepterats om det var så här kallt i kommunhuset eller på någon annan arbetsplats, varför ska vi unga behöva acceptera det?

SSU Kungsbacka
Klara Larsson – studerar på
Aranäsgymnasiet
Pontus Jensen – studerar på
Elof Lindälvs gymnasium
Elisabeth Schneider Deubler
– studerar på Aranäsgymnasiet
Ludwig Brinkby – studerar på Aranäsgymnasiet
Alice Ekberg – studerar på
Aranäsgymnasiet
SENASTE TV-NYHETERNA

Barnmarknad lockade massvis med folk
NYHETER 2023-04-01 KL. 15:00

Barnmarknad lockade massvis med folk

Krönika: Glädjande siffror att vara stolt över
KRÖNIKOR 2023-04-01 KL. 12:00

Krönika: Glädjande siffror att vara stolt över

Turistinformationen har koll på sportfisket
NYHETER 2023-04-01 KL. 09:30

Turistinformationen har koll på sportfisket

Första april är sportfiskarnas julafton
NYHETER 2023-04-01 KL. 08:45
Premium

Första april är sportfiskarnas julafton

Succésäsongen ett faktum:
HANDBOLL 2023-03-31 KL. 23:02
Premium

Succésäsongen ett faktum: "Helt fantastiskt"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | SPORT 2023-04-02 KL. 12:42
En offensiv defensiv gav utdelning
Premium | NYHETER 2023-04-01 KL. 16:45
Hanhals Holme renstädad av Team Spirit

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Ettårige schäfern Sigge sprang iväg i samband med en trafikolycka i januari. Medan matte Johanna Almtén låg på sjukhus drog ett stort sökpådrag igång. Sigge observerades flera gånger under det ett och ett halv dygnet han var borta, men det var först när han såg Johanna som han vågade sig fram. – Det går inte att beskriva hur underbart det kändes.