DEBATT 2023-03-08 KL. 09:53

Debatt: Dags att lyssna på eleverna

Debatt: Dags att lyssna på eleverna

TV-klipp och nyheter

I Norra Halland den 28 februari kan vi läsa om hur eleverna på Smedingeskolan känner sig obekväma och otrygga med att duscha efter idrotten och hur elevrådet nu försöker få till en förändring.

Det är väldigt bra att vi har elever som engagerar sig i frågor som rör dem, som försöker få till förändringar där det inte fungerar optimalt, som är viktiga för deras skolarbete eller mående.

Så min förhoppning är ju att de styrande nu äntligen lyssnar på eleverna och ser till att åtgärda detta så att eleverna känner sig trygga med idrottslektionerna och med efterföljande duschning.

För det här är ju heller inget nytt problem. Redan 2017 lämnade vi i Sverigedemokraterna in en motion där vi pekade på just detta. Vi lyfte problemet med att många elever känner sig otrygga och obekväma, rädda för att bli fotade eller filmade och därför låter bli att duscha. Precis som elevrådet på Smedingeskolan säger så finns det ju de elever som väljer att inte ens vara med på idrotten för att slippa utsätta sig för detta obehag.

Det förslag till beslut som vi framförde i kommunfullmäktige var att man skyndsamt skulle bygga om duscharna i alla kommunens skolor till bås, med dörrar eller liknande, där eleverna kan duscha i avskildhet för att ge ökad trygghet och bevarad integritet.

Så med lite vilja från de styrande i Kungsbacka borde man med relativt små medel kunna åtgärda något som skapar obehag för många elever, så de verkligen är med på den viktiga idrotten och att de känner sig trygga och bekväma med att duscha efteråt.

Carita Boulwèn, Sverigedemokraterna
Nya regler ska styra politikers besök på skolor
NYHETER 2024-02-28 KL. 16:00
Premium

Nya regler ska styra politikers besök på skolor

Fler tillfällen ges för partier i Kungsbacka

TV-klipp och nyheter

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Antalet personer som vänder sig till Brottsofferjouren i Kungsbacka har ökat med över 50 procent. Det är främst via polisen som kontakten förmedlas. Enligt Ulla Johansson, ordförande i Brottsofferjouren Kungsbacka, och Kungsbackas kommunpolis Jenny Sjöström är det viktigt att utsatta erbjuds stöd. – Det minimerar risken för att man utsätts igen, säger Ulla Johansson.