Annons

Debatt: Vad vill ni egentligen med kvinnojouren?

Debatt | 29 Juni 2020 19:00

Varför stöttade Alliansen inte partiet Kungsbackabornas budgetförslag, att villkora 1,2 miljoner, så att Kvinnojouren i Kungsbacka kan vara kvar? undrar skribenten.

FOTO: Christina Nordwall/arkiv

Replik på insändaren ”Investera i relationer och stötta människor” från Alliansen 16/6-20.

Ni skriver att vi kan förvänta oss ökad social oro, sociala problem, psykisk ohälsa på grund av coronapandemin. Familjer vistas mer tillsammans vilket gör att det kan uppstå konflikter, bland annat våld i hemmet.

Ni skriver också att om viljan finns så kan hinder som dessa överbyggas. Då undrar jag varför ni inte röstade på partiet Kungsbackabornas budgetförslag att 2021 villkora 1,2 miljoner så att Kvinnojouren i Kungsbacka kan vara kvar?

Är det så som oftast, att när något annat parti än ni i Alliansen kommer med ett bra förslag så röstar ni ner detta, men några månader senare kommer en motion skriven av antagligen Moderaterna.

Jag tror inte ett ord av det ni skrev ”om viljan finns kan hinder överbyggas”. Den viljan visade ni att ingen av er i alliansen hade då budgeten för 2021 klubbades.

Ni tror att detta kan lösas av en känslosam saklig dialog. Med vem skall ni ha den dialogen? Med den som slår eller den som blivit slagen?

Slutklämmen i ert inlägg, att ni ska ”undersöka möjligheterna till att stötta lokala föreningar som exempelvis Kvinnojouren, Brottsofferjouren och Kamratföreningen Länken”. Den viljan hörde jag inte i budgetdebatten 16/6!

Jag hoppas kommunens väljare får upp ögonen för vilket parti som verkligen har viljan att stötta bland andra Kvinnojouren för fortsatt arbete med utsatta kvinnor och barn, men även män.

Läs mer:

Debatt: investera i relationer och stötta människor

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Samverkan kan hjälpa Kvinnojouren

Nyheter Kvinnojouren kämpar för sin överlevnad, snart är pengarna slut. Men det verkar finnas en politisk vilja att den ...

Större strömavbrott i Särö

Nyheter Drygt 600 kunder är utan ström i Särö. Vid 13-tiden på torsdagen inträffade ett större strömavbrott ...

Larm om singelolycka

Blåljus Ett larm har gått om en singelolycka. Klockan 13.15 på torsdagen inkom ett larm till SOS om en singelolycka på ...

Barnen drabbas när corona slår ut ekonomin

Jobb & Pengar Allt fler svenska barn växer upp med minst en vårdnadshavare som har skulder hos Kronofogden. I Kungsbacka är ...
Annons