Annons

Debatt: Orimligt väntan på tandreglering

Debatt | 24 November 2020 17:17

Debattören anser att det är orimliga köer för tandreglering.

FOTO: Pixabay

Kungsbackas politiker vill gärna framhäva Kungsbacka som en modern kommun med massor av goda möjligheter och ser mycket gärna att vi har en stor inflyttning av nya kommunmedborgare. Det byggs nya bostäder överallt för att ge plats.

Fler kommuninvånare medför att andra enheter behöver växa de med, för att kunna ta hand om alla nya som nu sätter bo i vår gemensamma kommun.

Tråkig nyhet

Enheter jag då tänker på är sjukvård och tandvård. Idag blev jag återigen ”översprungen” av den tråkiga nyheten att i denna rika välfungerande kommun så finns det endast en tandläkare som arbetar med tandreglering för barn och ungdomar i kommunen.

Detta innebär då att denna stackars ensamma tandläkare nu är ansvarig för alla barn och ungdomar som har behov av specialistvård inom tandreglering. Det kan ju vem som helst räkna ut att väntetiden för barn och ungdomar som bor i Kungsbacka kommun och är i behov av tandregleringshjälp får vänta orimligt länge på hjälp!

Vänta i flera år

Visst det sker en prioritering men har inte alla barn och ungdomar rätt till hjälp inom en rimlig tid? Så som det är nu är det flera års väntetid…

Svaret man får hos tandläkaren är att vi gör så gott vi kan. Självklart gör de sin del, men vad gör politikerna?

Läs fler debattartiklar här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Sjuksköterskor sökes för covid-vaccination

Vård Kungsbacka kommun söker personer med sjuksköterskeutbildning för att förstärka det team som jobbar med vaccination ...

Skyttekungens ersättare är klar

Handboll Rasmus Thorbjörnssons ersättare är klar. HK Aranäs värvar från de senaste säsongernas stora rival. – ...

Motorsågsmannen anhållen

Blåljus Den man som igår kväll gick in på en krog med en motorsåg, hittades av polisen i ...
Annons