Annons

Hur många år har vi fått följa att IF- nämnden (innan sammanslagningen med nämnden för funktionsstöd hette nämnden IFO) gått med underskott?

Det var ett tag sedan nämnden fick ramtillskott. Vad händer nu? Jo, varje år får budgetberedningen gå in och ta hand om underskottet, för att inför kommande budget lägga ut nytt besparingskrav, vilket innebär att IF-nämnden går mot nya underskott.
 
Vad är det som kostar pengar? Jo, den köpta verksamheten som inte går att budgetera och ska klaras inom den tilldelade ramen.
 
Vad blir då svaret? Jo, bland annat konkurrensutsättning inom LSS-verksamheten där bland annat daglig verksamhet ingår. Boendefrågan är också en sådan fråga. Trots att boendeplaner läggs fram för att bygga ikapp, hinns det inte med att bygga av olika anledningar och därigenom är det svårare att få hemmaplanslösningar som är ett mycket billigare alternativ.
 
Ska det sparas, så ska det sparas, utan tanke på vilka som drabbas. Det är de mest utsatta i vår kommun som återigen kommer i kläm!
 
Det går inte att budgetera köpt verksamhet som har en tendens att öka hela tiden.
Nej, bryt ut köpt verksamhet ur IF-nämndens budgetram och ge nämnden en rimlig chans att klara sin budget.
 
Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

1 Kommentar

Läs Även

Lyckad drive-in-modevisning

Jobb & Pengar – Det här hade jag aldrig kunnat tro. Det är nästan så tårarna trillar! Det var rusning nä...

Fram med möbler och klocka!

Nyheter Klockan två i natt förlorar vi en timme igen. Det är alltså dags att ställa om till sommartid. ...

Tänd hoppet med släckta lampor

Politik I kväll lördag uppmanas vi att släcka lamporna när det återigen är dags för Earth ...
Annons