Annons

Debatt: Mopedbil hör inte hemma på vägen

Debatt | 26 Juni 2020 16:00

Säkerheten i mopedbilar är precis som i en konservburk, och det är rent obegripligt att de tillåts färdas på vägar där hastigheten är högre än 50 km/h, skriver debattören.

FOTO: Pixabay

Jag har inga svårigheter att förstå att det är kul att köra mopedbil när man är 15 år och heller inga svårigheter att förstå att man som förälder vill överraska sin tonåring eller faller för tjat.

Det jag däremot inte kan förstå är hur man som förälder kan sätta sitt barn i en rullande konservburk där tonåringen utsätter sig för stor fara vid varje tillfälle de färdas på gatorna. Säkerheten i dessa bilar är precis som ja, en konservburk. Kan inte heller förstå att de tillåts färdas på vägar där hastigheten är högre än 50 km/h. De utgör en betydande bromskloss i trafiken vilket medför omkörningar som kan vara farliga för både tonåringen i mopedbilen och för övriga trafikanter.

Inte heller kan jag förstå hur det inte kan ha gjorts någon miljökonsekvensanalys på grund av alla köer som bildas bakom dessa mopedbilar.

Sammantaget är det synnerligen svårt att förstå att tillstånd för mopedbilar utfärdades från början men ännu svårare är det att förstå att ett förbud inte införs. Min förhoppning är att någon startar ett upprop så att vi får bort dem från vägarna. För allas skull.

Läs fler debattinlägg här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

”Heikkinen Breitholtz bör avgå”

Trafik Sara Heikkinen Breitholtz bör lämna både sitt jobb som riksdagsledamot och sina lokala politiska uppdrag. Det anser ...

SMHI: Varning för plötslig ishalka

Trafik Strax efter klockan 10 idag utfärdade SMHI en klass 1-varning för plötslig ishalka. Ta det försiktigt! Underkylt ...

Hjälp sjukvården – håll hastigheten

Vård Sjukvården är hårt pressad av coronapandemin. Att hålla hastigheten på vägarna är en avgörande faktor ...
Annons