Annons

Debatt: Mopedbil hör inte hemma på vägen

Debatt | 26 Juni 2020 16:00

Säkerheten i mopedbilar är precis som i en konservburk, och det är rent obegripligt att de tillåts färdas på vägar där hastigheten är högre än 50 km/h, skriver debattören.

FOTO: Pixabay

Jag har inga svårigheter att förstå att det är kul att köra mopedbil när man är 15 år och heller inga svårigheter att förstå att man som förälder vill överraska sin tonåring eller faller för tjat.

Det jag däremot inte kan förstå är hur man som förälder kan sätta sitt barn i en rullande konservburk där tonåringen utsätter sig för stor fara vid varje tillfälle de färdas på gatorna. Säkerheten i dessa bilar är precis som ja, en konservburk. Kan inte heller förstå att de tillåts färdas på vägar där hastigheten är högre än 50 km/h. De utgör en betydande bromskloss i trafiken vilket medför omkörningar som kan vara farliga för både tonåringen i mopedbilen och för övriga trafikanter.

Inte heller kan jag förstå hur det inte kan ha gjorts någon miljökonsekvensanalys på grund av alla köer som bildas bakom dessa mopedbilar.

Sammantaget är det synnerligen svårt att förstå att tillstånd för mopedbilar utfärdades från början men ännu svårare är det att förstå att ett förbud inte införs. Min förhoppning är att någon startar ett upprop så att vi får bort dem från vägarna. För allas skull.

Läs fler debattinlägg här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Irriterat efter beslut – barn hänvisas till besvärlig väg

Nyheter I Åsa är stämningen alltjämt långt under topp efter det senaste beslutet om skolskjuts. Detta då barn ö...

Debatt: Dags att sluta använda A-traktorer

Debatt Förbjud de töntiga och miljövidriga A-traktorerna nu! Det är högst anmärkningsvärt att den hä...

Arendalsrondell breddas

Trafik För nio miljoner ska nu Arendalsrondellen byggas om. Tanken är att underlätta flödet genom Varlaavfarten. Det är ...
Annons