Annons

Debatt: Minskad smittrisk med fasta vikarier

Debatt | 20 November 2020 15:36

Vi anhöriga tar vårt ansvar, men hur tar Kungsbacka kommun sitt ansvar? undrar debattören.

FOTO: Pixabay

Det kom en skarp avrådan från att besöka sina anhöriga på boenden i Kungsbacka. Nu får de ”farliga” anhöriga stanna hemma. Det är inte de anhöriga som drar in smittan på boendet, enligt vår allas Tegnell. Vi förstår att nu handlar det om att begränsa antalet personer nära våra gamla.

Så vad gör då kommunen? Man ser hur personal skickas för att jobba mellan olika boenden i kommunen. Man ser vikarier som dagligen jobbar och täcker upp mellan avdelningarna på boendet.

Inga pengar

Varför stramas inte personalstyrkan upp med ”fasta” vikarier till en avdelning? Varför testas inte personalen regelbundet? Frågar man finns det inga pengar!

Vad hände med alla tillskott som delades ut till välfärden?

Låt dem inte hamna i budgetöverskottet! Det krävs extra resurser till vården i dessa extrema tider. Det är våra anhörigas liv och hälsa ni sparar in på!

Ni ansvariga för äldrevården i Kungsbacka, låt inte allt prat om att satsa på de äldre bara bli vackra ord.

Säker omvårdnad

Ge er fantastiskt kämpande personal möjlighet att ge våra anhöriga en god och säker omvårdnad.

Anställ mer personal och öka personaltätheten per antal boende. Nu direkt, och behåll det så även efter pandemin. Er duktiga och engagerade personal kämpade redan innan pandemin med nedskärningar.

Vi anhöriga tar vårt ansvar, men hur tar Kungsbacka kommun sitt ansvar?

Läs fler debattartiklar här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Bullerplågade husägare protesterar

Bostad Villaägarna i Varla hoppades att det nya företagsområdet skulle innebär minskat buller. Men planförslaget innebä...

Lär sig med Minecraft

Skola De fem stora världsreligionerna har tusentals år på nacken, datorspelet Minecraft mindre än ett decennium. Men på Älvsåkersskolan ...

Smittläget stabilt i äldreomsorgen

Vård Smittläget inom äldreomsorgen är stabilt, jämfört med förra veckan. Fem personer med hemtjänst är nu ...
Annons