Annons

Debatt: ”Låt biblioteket i Åsa vara kvar!”

Debatt | 17 Juni 2021 17:55
Enligt hörsägen finns det planer på att flytta biblioteket i Åsa till andra lokaler, oklart vart. Detta anser vi vara ett mycket oklokt beslut om det genomförs.
 
Åsa bibliotek är ett rymligt och väl fungerande bibliotek med ett bra läge i samhället. Det har god tillgänglighet för oss lite äldre med placering i marknivå utan några trappor och ett förnämligt läge om man kommer med kollektivtrafik.
 
Under pandemin har det varit ett välkommet andningshål och hjälpt oss med sysselsättning under en lång påtvingad isolering. Förhoppningsvis kan snart kvarvarande restriktioner tas bort och biblioteket åter fungera som välbehövlig mötesplats.
 
Vi har full förståelse för att Åsa skola är trångbodd och behöver tillgång till fler lektionssalar, men det borde gå att ordna utan att ta bibliotekets lokaler i anspråk. Dessutom är väl också skolan i behov av ett intilliggande bibliotek.
 
 
Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Pågående skogsbrand i Anneberg

Nyheter Nej, en skogsbrand är väl att ta i, men det pyr lite i en backe i skogen vid Skå...

Lukas och Moa släckte branden i ödehuset

Nyheter Under sin eftermiddagspromenad i Onsala i måndags såg Lukas Johansson och Moa Ekdahl, båda 20 år, rök ...

Erik Persson vidare till semifinal

Sport Ett av Kungsbackas största guldhopp, Erik Persson, har gjort sitt debutlopp i herrarnas 200m bröstsim på OS i ...
Annons