Socialdemokraterna i nämnden för Individ och familjeomsorg har i nämnden väckt frågan om hur Kungsbacka kommun och förvaltningen för Individ och familjeomsorg kan stödja Kvinnojouren, för att vi ska kunna behålla en kvinnojour i Kungsbacka kommun. Kvinnojouren har som känt akuta ekonomiska problem.

Nämnden har tidigare år vid fördelningen av föreningsbidrag haft en större summa att fördela till de olika föreningar som söker bidrag till sin verksamhet, däribland Kvinnojouren. Vi har idag på grund av nedskärningar i budgeten haft en betydligt mindre summa att fördela vilket bland annat drabbat Kvinnojouren.
 
Vi har nu väckt frågan och övriga partigrupper anser också att det är viktigt att Kvinnojouren ska kunna bli kvar i Kungsbacka.
 
Vår förhoppning är att det finns många krafter i Kungsbacka som vill att Kvinnojouren ska bli kvar och även vill stödja dess verksamhet och att vi tillsammans ska hitta ett sätt att garantera jourens överlevnad.
 
 
Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Svårt att ta sig fram med permobilen

Debatt Jag har fått en, som jag kallar den, permobil, det vill säga en elektriskt driven ensitsig ”moped” eller ”...

Debatt: Lägg inte ned verksamheten med personligt ombud i Kungsbacka

Debatt Det har kommit till vår kännedom att Kungsbacka kommun planerar att avveckla hela PO-verksamheten till årsskiftet 2021. Detta som ...

Debatt: Patienternas önskan måste respekteras

Debatt Replik angående insändare i NH 12/6-20 om livsavgörande beslut och anhörigas inbjudan till beslutet. Låt ...
Annons