Annons

Debatt: Hemtjänsten ska använda munskydd

Debatt | 18 November 2020 16:45

Debattören efterlyser munskydd inom hemtjänsten.

FOTO: Pixabay

Vi hör hela tiden från Folkhälsomyndigheten hur viktigt det är att skydda våra äldre från covid-19 nu när andra vågen kommit.

Mina föräldrar fick båda smittan tidigt i somras och låg på IVA i Varberg. Tyvärr överlevde inte pappa men mamma lyckades på något underligt sätt rida ut stormen och mår idag förhållandevis bra.

Behöver hjälp

Hon är gammal och har hjärt- och lungproblem och behöver hjälp. Därför har hon hemtjänst flera gånger om dagen och alla är fantastiska.

Idag vet man inte säkert hur länge antikropparna finns kvar, 3-5 månader tror de.

Hon har varit frisk i 4,5 månader så det finns en risk att hon kan bli smittad igen, och flera läkare har sagt att hennes kropp inte kommer att klara av den påfrestningen en gång till.

Detta har gjort att jag vid upprepade tillfällen försökt få igenom att hemtjänsten ska ha någon form av skydd när de besöker mamma.

Räcker hålla avstånd

Jag har även erbjudit mig att själv se till att det finns munskydd i lägenheten (använder själv munskydd vid besök) men ansvariga hänvisar bara till att det räcker att hålla avstånd på en meter (Folkhälsomyndighetens rekommendation).

Så varken nu eller i våras användes skydd vid besök i lägenheten.

Ska jag ännu en gång behöva höra att dom beklagar att hon är smittad av covid-19?

Detta är ju bara ett fall av många så frågan är ju vilka av våra äldre ska vi skydda och hur?

Läs fler debattartiklar här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Kreativa lösningar för att överleva krisen

Jobb & Pengar Corona slår hårt mot handeln och det är viktigt att stötta lokala näringsidkare. Många har ...

Bullerplågade husägare protesterar

Bostad Villaägarna i Varla hoppades att det nya företagsområdet skulle innebär minskat buller. Men planförslaget innebä...

Kapareskolan stänger efter covid-utbrott

Skola Från och med på måndag införs fjärr- och distansundervisning på Kapareskolan, efter ett utbrott av covid-19. – ...
Annons