Annons

Debatt: Dags för muddring?

Debatt | 22 Maj 2020 10:47

Problemet är att det ständiga tillflödet på sand som kommer från norr, påpekar debattören.

FOTO: Arkivbild Norra Halland

Replik på insändare ”Det är att kasta pengarna i sjön” av S-Å Herbertsson i NH 21/4 –20.

Lite historik gällande vår ”fantastiska” Kungsbackaån.

Flödet i ån är cirka 6 till 9 kbm/sekund. Flödet till ån kommer från cirka 200 vattendrag norrifrån, varav den nordligaste ligger i Landvetter.

Vissa vatten har slussar/dammluckor som kan öppnas för att reglera sin vattennivå. Om alla väljer att öppna sina samma dag, drabbar givetvis detta Kungsbacka med eventuell översvämning.

Löpande dialog?

Undrar om ansvarig på Kungsbacka kommun har löpande dialoger med dessa? Vattendjupet i ån varierar på mellan 60 till 80 cm och vid hamntorget har ”gästhamnen” ett djup på cirka 10 cm! Problemet är att det ständiga tillflödet på sand som kommer från norr. Muddring gjordes 1975 och skulle ske var femte år, vilket aldrig hänt (45 år sedan?). Ny utredning? Det gjordes en stor sådan 2015 av extern expert. Vad kostade denna och varför används inte den nu?

Läs också:

Det är att kasta pengarna i sjön

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Var smittades de som dött?

Debatt Angående artikel och statistik i NH 20/5–20 om coronaläget. Smittskyddsläkare Maria Löfgren beskriver läget som fortsatt ...

Nu fixas badplatserna inför högtryck

Nyheter Sol och lite varmare väder väntas de närmaste dagarna. Och just nu arbetas det för fullt ...

Tuff budget i osäkra tider

Politik Coronakris, hotande lågkonjunktur och allt högre hyror när det byggs fler skolor, boenden och idrottshallar – Kungsbackas budget ...
Annons