Annons

Debatt: Barnen i Frillesås har rätt till ett bibliotek i skolan

Debatt | 15 Juni 2021 17:55

Frillesåsbarnen snuvas på skolbibliotek trots nytt skolbygge.

Föräldrar till elever på Frillesåsskolan är nyfikna på hur kommunen/skolan kommit fram till att placeringen av ett bibliotek är bättre i ett trångt utrymme i ett servicehus för demenssjuka än i en nybyggd skola.

Barnen har rätt till ett skolbibliotek och rätt till ett stort utbud av olika typer av litteratur.

I de första byggritningarna som skolan presenterade för föräldrarna fanns det ett skolbibliotek inritat, i den slutgiltiga planen är skolbiblioteket borta, till synes utan rimlig förklaring. Dyrt att bekosta en bibliotekarie (?) säger ryktet.

Att barn från förskoleklass till nionde klass ska ta sig 500 meter för att sedan korsa en trafikerad 40-väg (som inbjuder till än högre hastigheter) utan övergångsställe är orimligt. Undertecknad har vid flera tillfällen sett såväl ensamma elever som elever i följe med lärare gena över vägen för att komma till biblioteket. Om barnen ska komma säkert över vägen får de gå ytterligare dryga 100 meter förbi biblioteket och korsa vägen vid nästa övergångsställe.

Lärare på skolan har uttryckt oro över att passera vägen utan övergångsställe.

Frillesås, den lilla orten i Kungsbacka kommuns utkant har vid många tillfällen behandlats styvmoderligt trots att frillesåsborna betalar samma skattesats som kungsbackabor.

Barnen i Frillesås har rätt till litteratur och kultur precis som barn i Kungsbacka kommuns mer prioriterade områden!

Läs fler debattartiklar här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Vi lånar Kungsbacka av våra unga

Debatt Vi lånar Kungsbacka av våra unga. Vi är skyldiga dem goda förutsättningar till ett gott liv. ...

Två till sjukhus efter flerbilskrock

Trafik Två personer fick föras till sjukhus med ambulans efter en flerbilskrock i korsningen Höglandavägen/Hällingsjövä...

Utmaning att illustrera barnbok

Nyheter Till vardags arbetar Maria Gerdle som ingenjör. På fritiden driver hon en webshop med egna produkter. Nu har Maria ...
Annons