Annons

Debatt: Affärerna borde också ta sitt ansvar

Debatt | 09 Juli 2020 18:30

Uppmaningar om att hålla avstånd finns på skyltar och dekaler i nästan alla affärer.Men allt känns bara som snygga dekoratione, skriver debattören.

FOTO: Arkivfoto Kris Åsard

Omtänksamma uppmaningar om att hålla avstånd, vara varsamma och tänka på varandra finns på skyltar och dekaler i nästan alla affärer.

Men allt känns bara som snygga dekorationer. De flesta kunder bryr sig inte inne i butiken och inte heller butikspersonalen. De rusar runt med sina vagnar och tränger sig för att nå hyllor utan minsta tanke på – avstånd.

Passar på

Vid kassorna håller sig ganska många kunder i skinnet även om många passar på att tränga sig emellan. Men borde inte butikerna se till att kunder kan hålla avstånd även på bredden? Vissa butiker har två kassor intill varandra öppna vilket gör att det blir oerhört bökigt i sidled med alla vagnar och kunder. Folk som inte handlat tränger sig ut, personal som ska hämta varukorgar klämmer sig fram och så de som väljer att gå in kassavägen. Det kan vara ett kaos där.

Livet är ett strövtåg på nattgammal is och alla befinner vi oss faktiskt i fara. Fråga någon som mist sin allra käraste.

Läs fler debattinlägg här!

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Branschen som blomstrar i pandemin

Nyheter Blomsterhandeln i Sverige ökade sin försäljning med över tolv procent under förra året. För Helena Billkrantz, ...

Så handlade svenskarna 2020 – nätshopping för 63 miljarder

Jobb & Pengar Den allmänna bilden av handeln under pandemiåret 2020 är kanske att nätshoppingen ökade medan butikshandeln minskade. Nu har ...

Belastningen på vården: ”Det finns inte utrymme att leva som om pandemin var slut”

Vård Socialminister Lena Hallengren kallade idag till presskonferens om situationen i vården. – I längden kan vården inte kompensera ...
Annons