BLÅLJUS 2024-07-15 KL. 22:41

Kvinna överlistade bedragare

Av Malin Söderlind

Bedragaren utgav sig för att vara Kungsbackakvinnans son och bad om hjälp att betala en räkning i sista minuten. Men se, den gubben gick inte, för kvinnan resonerade med dottern och såg igenom bedrägeriet.

Kvinna överlistade bedragare
Bedragaren utgav sig för att vara sonen. Foto: Pixabay

TV-klipp och nyheter

Polisen fick under måndagskvällen in en anmälan om ett bedrägeriförsök. En kvinna i 65-års åldern som bor i Kungsbacka fick samtal och sms från någon som visade sig vara en bedragare.

– Någon har utgett sig för att vara kvinnans son. Genom förklaringar om att hans mobiltelefon var sönder och att han därför hade nytt nummer inleddes kontakten. Han berättade att han var stressad över en sen räkning som han inte kunde betala själv eftersom bank-ID:t inte fungerade. Kunde kvinnan vara snäll och betala räkningen på 22 000 kronor tills han kunde gå in på banken dagen efter? Hon ringde dottern och kom fram till att det var frågan om ett bedrägeriförsök, berättar Per-Alexander Treptow, stationsbefäl polisen i Varberg.



TV-klipp och nyheter

Sporten i korthet
SPORT 2024-10-17 KL. 09:16
Premium

Sporten i korthet

✔ Det galna derbyt ✔ Segersviten förlängdes ✔ Sju olika målskyttar

Alicia studerar – och är Lindälvs ansikte utåt
FAMILJ 2024-10-16 KL. 21:00
Premium

Alicia studerar – och är Lindälvs ansikte utåt

Ska få fler att välja Fordons- och transportprogrammet

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.