ÅSIKTER 2022-12-24 KL. 14:30

Många dagens ros inför jul

Från veckans tidningar har vi samlat dagens ris och ros i en gemensam artikel. Nu inför jul var det många som ville dela ut en ros, men det var även några som ville ge ris.

Många dagens ros inför jul

ROS:

En ros till alla änglar på "Ögon" i Kungsbacka
vill jag nu för detta året tacka
för ni ger aldrig opp
och det ger mig hopp
att gula fläcken så småningom ska backa
Göran

Från Onsala PRO:s julfest
gick ingen "omätt" gäst
för på dom dignande faten
fanns den godaste maten,
kaffe, kakor och godis serverades mé
och glöggen vi fick vid vår entré
på julbordet från Gräppås Gårdscafé
Dagens ros från Onsala PRO

Största rosorna till de två som kör sopbilen vid Åsa IP på fredagar, för att ni alltid vinkar så glatt.
Från Harry och Olle

Dagens ros till läkare Lovisa Kroon för operationen den 19 december.
Maj-Britt

Dagen vackraste ros till BUP - Barn och Ungdomspsykiatrin i Kungsbacka och överläkare Anette Carle och kurator Sara Berg! Ni är helt fantastiska. Var rädda om er så ni orkar fortsätta med det fantastiska arbetet ni gör för att hjälpa våra barn och ungdomar till en bättre hälsa.
Djupt tacksamma föräldrar

Den vackraste av alla rosor går till Kollaskolan och rektor Hanna Hilvenius och skolkurator Shadi. Ni är helt fantastiska! Alla barn som väljer Kollaskolan får genom er de bästa förutsättningar för att må bra och lyckas i livet. Tack för att ni är ni!
En gränslöst tacksam mamma & pappa

En fin bukett rosor till vicevärden Tryggve på Aranäs. Du blev min räddare i nöden. Stanna hos oss här på Stormgatan, snälla.
Marie

En stor eloge och dagens ros till Östergatans Tandvård för snabb hjälp när jag akut behövde laga en tand.
Stina från Norrland

Dagens ros till Kungsbacka polishus och Älvåkerskolan. Tack för trevligt lussefirande.
Kungsbackapolisens pensionärer

Dagens julros till pedagoger och barn på avdelningen Månstenen, förskolan Kolla Backe, som är så välkomnande och med uppskattning tar emot mig när jag kommer från ”Allas barnbarn” och har sagostund.
Sagotanten Katrin

Dagens ros vill jag ge till alla fina på Hårkompaniet, bara för att... Skickar även en krya på dig-kram till Camilla.
Tacksam och nöjd kund

Dagens ros till all underbar personal på 1177, 112 och ambulanspersonal på plats tisdagen den 13 december. Tack för att ni lyssna på oroliga föräldrar och agerade! Ni fokuserade och såg vår Nova 10 år. Vi saknar namn på de flesta förutom Linnea från ambulansen i Kungsbacka som vi känner sen tidigare. Alltid tryggt med ett vänskapligt ansikte. Linnea, stort tack och hälsa dina underbara kollegor! Nova är hemma och mår under omständigheterna bra.
Emma

Dagens vackraste ros till underbara Onsala församling som förgyllde dagen för oss alla på Vickan, med fint fuciatåg och sång.
Tack för allt ni gör för oss

Tacksamhetens rosor till alla som hjälpte mig när jag halkade utanför Rusta Kungsbacka och slog I bakhuvudet. Speciellt tack till killen med bakgrund inom Försvaret och paret som hann bromsa i tid! Tack för ert engagemang och omsorg!
Änglar finns!

Tack vare er som sponsrat med priser och sålt lotter på Tjolöholms Julmarknad blev resultatet det bästa någonsin. Ett stort varmt tack!
Styrelsen Tjolöholms vänner

En stor bukett rosor till alla elever I årskurs 3 på Bräckaskolan för ett fantastiskt luciaframträdande I Fjärås kyrka.
Stolt farmor

Stort tack till personal på HM och vakter på Kungsmässan som hjälpte mig när jag blev dålig och föll ihop. Fick till och med skjuts hem. Ni är alla guld värda.
Mona

Ett varmt tack till alla de söta förskolebarnen som lussade på Särö Äldreboende. De var så duktiga och kunde alla sina sånger så bra och läsa sina adventsverser så fint.
Det var en fröjd att träffa er och era duktiga lärare.
M S

Kungsbacka sjukvård ska ha alla rosor som finns.
Ni är verkligen snabba och professionella när det verkligen behövs.
Duktiga på att framföra tuffa besked.
Hampus Lind har hjälpt mig genom tuffa år. Hans kompetens känns trygg.
Jag älskar livet och tar inget för givet.
S.A.

Dagens ros till hemtjänstens personal på Klarinettvägen. Tack för god vård och trevligt bemötande. God jul!
Rolf med fru

Årets julrosor vill vi ge till de som genom fina gåvor bidrog till vår mycket lyckade julfest. God jul och Gott nytt år: Coop Kolla och Stora Coop. Ica Maxi och Ica Kvantum. Hemköp Onsala och Hemköp Kungsbacka. Hjälmeskulla och Millessons. KIFAB och Lennart M.
Onsala PRO

Första december, Marknadsdagen, spelade en fantastiskt duktig ung cellogrupp julmusik i Kungsbacka kyrka. Sex unga tjejer från Kulturskolan under ledning av deras musiklärare gjorde en fin och stämningsfull konsert mitt på dagen. Underbart att se och få höra en sådan ung grupp prestera så bra tillsammans med sin lärare, som på ett trevligt och informativt mellansnack hela tiden höll oss i publiken välinformerade om vad som spelades. Denna cellogrupp får ett stort fång rosor!
Håkan

Upptäckte fredagen 16 december efter kontorstid att värmeväxlaren har gått sönder. Sprutar vatten... Efter lång kö till journumret så tas vårt ärende om hand. Efter en stund kommer Pontus från Eksta för att hjälpa oss. Konstaterar att trasig del måste bytas och åker iväg för att leta reservdel. Efter ett tag kommer Björn och meddelar att Pontus är på väg med reservdel. Några timmar efter denna trista upptäckt så har dessa fantastiska personer löst vårt problem. Deras inställning var att vi ordnar detta och ni kan bara slappna av. Vi vill tacka för att ni löste allt så smidigt och bra! Dagens ros till er.
Christine

Dagens ros till Magnus på Larssons Trädgård i Onsala som hjälpte oss när vi fått stopp på motorvägen. Tack vare dig behövde vi inte stå och vänta särskilt länge i kylan.
Anne-Marie & Annelie

En stor julbukett med röda rosor vill vi ge Ellinor och Liz på Kungsbacka kommun för ett alltid lika varmt bemötande och fantastiskt stöd till vår kaotiska familj.
Funkisfamiljen

En stor bukett rosor vill jag ge till alla som arbetar på Friskis och Svettis i Kungsbacka. Ni är alltid glada och hjälpsamma när man kommer.
En av alla motionärerna

Ett stort tack till Jens på Åsa hembageri för de goda lussebullarna. God jul och ett gott nytt år! Lycka till!
Åsa bouleförening

I fredags skulle hustrun ta ut 3 700 kronor från automaten utanför Ica Kvantum på Kungsmässan. Hon tog pengarna och kollade kvittot vilket visade ett korrekt uttag. Hon gick därefter över till Förbutiken för att göra några ärenden och konstaterade då att plånboken endast innehöll 2 700 kronor. Tillbaka till automaten men inga tappade pengar på vägen och inga kvar i automaten. Hon anmälde då till Förbutikens personal och lämnade sitt telefonnummer. På måndag förmiddag ringde Mari från Förbutiken och sa att en trevlig och ärlig person lämnat in pengarna. Han var kunden efter hustrun vid automaten och pengarna hade kommit ut när han gjorde sina uttag. Tyvärr lämnade han inget namn och telefonnummer varför hustrun inte kan nå honom för att tacka. Men om han hör av sig (Förbutiken har hustruns telefonnummer) så är jag ganska säker på att hustrun fixar en blomma eller liknande.
JE Lj.


RIS:

Dagens ris! Då var det dags igen, ytterligare en älg påkörd och skadad i Gällinge utan att föraren anmält och märkt ut plats. Hur länge den fått ligga och lida innan den blev upptäckt vill jag inte veta. Vad är ni för människor som gör så här?
Jero

Dagens ris till ansvariga som låter våra äldre få denna vidriga mat som finns på bild i fredagens NH. Ni borde skämmas. Hoppas vi är många som protesterar och skickar in ris. Gör om och gör rätt.
Upprörd insändare

Årets julris till stora företag som har stora fester med mat, vin och övernattning. Då får det kosta. Inget till folket på golvet. Knappt god jul och uppskattning efter tungt jobb.
Tomtemor
LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE I ÅSIKTER

ÅSIKTER 2023-05-28 KL. 13:00
Veckans ris och ros
ÅSIKTER 2023-05-14 KL. 15:00
Veckans ris och ros
ÅSIKTER 2023-04-16 KL. 16:00
Veckans ris och ros
ÅSIKTER 2023-04-09 KL. 15:00
Veckans ris och ros
ÅSIKTER 2023-03-19 KL. 17:45
Veckans ris och ros
ÅSIKTER 2023-02-26 KL. 14:00
Veckans ris och ros
ÅSIKTER 2023-02-19 KL. 12:00
Veckans ris och ros
ÅSIKTER 2023-02-12 KL. 14:00
Veckans ris och ros

Fler nyheter

MEST LÄSTA ÅSIKTER

ÅSIKTER 2023-05-28 KL. 13:00
Veckans ris och ros

Fler nyheter

SENASTE TV-NYHETERNA

Sjuka träd ska fällas vid Stadshuset
NYHETER 2023-05-29 KL. 14:00

Sjuka träd ska fällas vid Stadshuset

Butikslokaler till salu i centrala Kungsbacka
NYHETER 2023-05-29 KL. 11:45
Premium

Butikslokaler till salu i centrala Kungsbacka

Debatt: Tusentals barn kan bli utan idrott
DEBATT 2023-05-29 KL. 10:00

Debatt: Tusentals barn kan bli utan idrott

Dags igen – ny stöld från obemannade butiken
NYHETER 2023-05-29 KL. 07:29

Dags igen – ny stöld från obemannade butiken

Självplock av blåbär växer fram i Sandsjöbacka
NYHETER 2023-05-28 KL. 20:00

Självplock av blåbär växer fram i Sandsjöbacka

Tre år snart över – nu tar de studenten
NYHETER 2023-05-28 KL. 17:00
Premium

Tre år snart över – nu tar de studenten

Coronaåren, sammanhållningen och framtiden – så tycker naturvetarna på Aranäs

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Dyrare pendla till övriga Halland

Dyrare pendla till övriga Halland

Från i april gjorde Hallandstrafiken om zonsystemet kraftigt. Det innebar en förenkling och billigare resor för många hallänningar. Men för kungsbackabor som pendlar söderut kan det bli tusentals kronor dyrare varje år.