ÅSIKTER 2021-12-17 KL. 14:00

Krönika: Vilket succéfirande – men var höll Kungsbacka kommun hus?

Av Stefan Pettersson

Krönika: Vilket succéfirande – men var höll Kungsbacka kommun hus?

I förra veckan var det minst sagt fullt ös och många i tidningshuset jobbade mer intensivt än någonsin. Torsdagen 9 december fyllde Norra Halland 100 år, det har ni nog knappast missat. Födelsedagen inleddes med en jubileumstidning och något så ovanligt som att Norra Halland kom ut på en torsdag, i stället för fredag. Det händer annars bara när det är helgdagar på fredagar.

Sedan riggades det tält, fixades kaffe och ordnades med tårta. Vid 11-tiden var det tänkt att bjuda på kaffe och tårta på bakgården, men redan vid halv elva dök de första gratulanterna upp. Under några intensiva timmar kom cirka 250 personer, unga som gamla, och firade tillsammans. P4 Halland var också på plats för att ta del av feststämningen. Samarbetspartners och några annonsörer dök också upp och konkurrenten Kungsbacka-Posten visade att de är proffsiga och uppvaktade på högtidsdagen. Det värmde.

Efter att ha plockat ner allt så var det bara att sätta full fart i Elof Lindälvs aula, som skulle göras fin inför kvällens firande tillsammans med 250 inbjudna. Kvällen löpte på alldeles utmärkt, trots krav på covid-pass vid entrén. Hurraropen var många och det blev en hel del beröm för jubileumskvällen. Tack för det.

I söndags avslutades veckan med stor final på Norra Hallands konstsalong. Till slut nådde budsumman strax över 50 000 kronor, vilket innebär drygt 25 000 kronor till Kungsbacka Kvinnojour – det känns utmärkt att kunna bidra till verksamheten.

Så vi kan absolut summera veckan som superlyckad – men en fråga jag ställt mig själv mer än en gång: var höll Kungsbacka kommun hus? Utan att ta i så kan det knappast vara många företag som verkat lokalt i Kungsbacka i 100 år – finns det något mer? Är inte de lokala företagen viktigare? Vid lunchtid på torsdagen kom det visserligen ett mejl från en kommunrepresentant, men är alla i kommunhuset så upptagna att ingen har tid att ta en sväng förbi Norra Halland?

Det kan knappast ha undgått någon att vi fyller 100 år, eftersom att vi marknadsfört det hela året. Enligt ett dokument på Kungsbacka kommuns hemsida ska vi ha Västsveriges bästa företagsklimat år 2030. Det verkar vara en bit kvar till det målet, om ni frågar mig… Så avslutningsvis: 9 december 2031 fyller Norra Halland 110 år. Då är Kungsbacka kommun (och alla andra) hjärtligt välkomna att fira. Gör gärna en notering i kalendern.

Ha en trevlig helg.

SENASTE TV-NYHETERNA

Nya polisbilar får grönt ljus – med vissa undantag
NYHETER 2022-01-27 KL. 08:30

Nya polisbilar får grönt ljus – med vissa undantag

Säröfamilj förlorade tomtstrid
NYHETER 2022-01-27 KL. 07:36

Säröfamilj förlorade tomtstrid

Tvingas betala 270 000 kronor

Doris älskar sina dockor och nallar
FAMILJ 2022-01-26 KL. 20:00

Doris älskar sina dockor och nallar

Skapandet viktigt för Onsalaprofilen

Garagestriden går trots allt vidare
NYHETER 2022-01-26 KL. 18:00

Garagestriden går trots allt vidare

Patient fick vänta sex timmar
VÅRD 2022-01-26 KL. 15:29

Patient fick vänta sex timmar

"Orsaken är brist på ambulanser i Kungsbacka"

Bättre siffror för Kungsmässan
NYHETER 2022-01-26 KL. 08:00

Bättre siffror för Kungsmässan

Styrkebesked av Frillesås mot tabelljumbon
BANDY 2022-01-25 KL. 22:47

Styrkebesked av Frillesås mot tabelljumbon

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-