ÅSIKTER 2022-09-09 KL. 15:00

Krönika: Dags att rösta – följ utvecklingen på vår sajt

Av Stefan Pettersson

Krönika: Dags att rösta – följ utvecklingen på vår sajt

Så var det dags igen – valet är här. För min del så blir det första gången jag ska rösta i Kungsbackas kommunval och regionvalet. Tidigare har det varit val i Östergötland för min del. Det ska bli intressant att få komma till en ny vallokal.

Ska du gå och rösta? Eller har du kanske redan förtidsröstat? Hur som helst, gå och rösta om du har möjlighet. För det vi ser som en självklarhet är i många länder bara en dröm. Fria och demokratiska val är det tyvärr många länder som saknar. Så ta vara på att vi har den förmånen i Sverige.

Tittar vi lokalt så spås det inte några skrällar här i Kungsbacka. Det som verkar mest ovisst är om oppositionsrådsposten kommer att gå till Socialdemokraterna eller Sverigedemokraterna. Men vem vet, experterna kanske har fel och det mesta vänds upp och ner. Det återstår att se. Hur det går kan du följa på vår sajt. Vi kommer att jobba med täta uppdateringar om läget på söndagskvällen, såväl riks som lokalt.

Och på tal om digitalt. Senaste veckan har vi kört ett erbjudande för att få fler prenumeranter att välja vår digitala eNH. Och snacka om succé! Jag har blivit fullkomligt överöst av mejl. Fantastiskt kul. Nu gäller det bara att jobba sig igenom mejlkorgen. Men det jobbet tar jag gärna. När tryck- och distributionskostnader skenar slår det hårt mot Norra Halland som har många pappersprenumeranter. Så att få fler eNH-prenumeranter är av stor vikt för att säkra framtiden för en av Sveriges sista fristående lokaltidningar.

Om du är intresserad av att byta och inte har fått vårt erbjudande så är det bara att mejla mig på stefan.pettersson@norrahalland.se. Men det kan ta någon vecka att få svar…

Ha en trevlig helg.

Stefan Pettersson
Chefredaktör Norra HallandSENASTE TV-NYHETERNA

SD besvikna
NYHETER 2022-09-27 KL. 11:15

SD besvikna

Alliansen fortsätter styra i Kungsbacka

Populära badet får nya toaletter och duschar
NYHETER 2022-09-27 KL. 08:00

Populära badet får nya toaletter och duschar

NYHETER 2022-09-27 KL. 06:59

"Säkerheten har högsta prioritet"

Talmansomröstning första punkten i riksdagen
NYHETER 2022-09-26 KL. 20:00

Talmansomröstning första punkten i riksdagen

Jan Riise (Mp) och Carita Boulwén (Sd) första dag på nya jobbet innebar framröstningar av fyra talmän.

Kommunen rustad inför höstmörkret
NYHETER 2022-09-26 KL. 17:00

Kommunen rustad inför höstmörkret

Högen med trasig belysning har betats av

Fler nyheter