ÅSIKTER 2022-08-12 KL. 14:00

Krönika: Blåsta på makrillen i Bua

Av Stefan Pettersson

Krönika: Blåsta på makrillen i Bua

Sommaren är kort, det mesta regnar bort. Ja Tomas Ledins gamla dänga summerar ofta en svensk sommar på ett bra sätt – även i år. Det har visserligen även varit strålande fina dagar, men begreppet ostadigt har tyvärr funkat under stora delar av min semester. Samtidigt är det inte någon idé att hänga läpp över vädret, det går ju ändå inte att påverka hur det ser ut på himlen.

Däremot fanns ett stort plus den här sommaren – vi flyttade inte… Efter att ha bott i samma hus sedan 2003 har vi de två senaste somrarna fokuserat på att flytta. När vi slapp det tänkte vi bland annat åter ge oss ut på resande fot. Medelhavet hägrade, men det blev inte mer än en hägring. SAS-strejken satte nämligen stopp för resan en dag före avfärd. I all hast hittade vi en resa till norra Tyskland. Inte att jämföra med Medelhavet, men lite miljöombyte var trevligt.

I övrigt har det främst blivit semester på hemmaplan och som relativt nyinflyttad så finns det mycket att upptäcka – exempelvis makrillfestivalen i Bua. Men att den var så populär hade vi ingen aning om. Parkeringarna i lilla Bua var fullproppade, men till slut hittade vi en parkeringsplats på en bakgata. Väl inne på festivalområdet undrade vi över den extremt långa kön som löpte genom området. Det visade sig vara kön till maten! Makrill med mos stod på menyn och hundratals köade för att köpa sig en måltid. Vi kom snabbt fram till att inte ställa oss i kön, utan gick ett varv och åkte vidare. Utan att ha smakat på makrill. Det fick i stället bli en kebabtallrik i utkanten av Väröbacka. Inte så illa det heller, men långt ifrån makrill. Den fick vi bara se upplagd till andra hungriga festivalbesökare.

Nu är det dock jobb som gäller igen och stort fokus ligger på valspurten. Vi kanske ses den 30 augusti? Då är Norra Halland med och arrangerar en debattkväll i Kungsbacka Teater, tillsammans med Företagarna och Kungsbackas Rotary-klubbar. Då finns chansen att ställa frågor till våra lokalpolitiker. Biljetter köper du via Ticketmaster eller teatern, för 120 kr styck, och allt överskott går till välgörande ändamål. Drygt 100 biljetter är redan sålda så det finns gott hopp om en stor publik som förhoppningsvis ställer många frågor.

Ha en trevlig helg.


SENASTE TV-NYHETERNA

”Konst hör hemma i det öppna rummet”
FAMILJ 2022-09-28 KL. 11:00

”Konst hör hemma i det öppna rummet”

Föreningen som vill nå ut med konst och stötta konstnärer

Kungsbacka tappar i ny företagsranking
NYHETER 2022-09-28 KL. 09:17

Kungsbacka tappar i ny företagsranking

Släng-Inge och Inga Svinn på besök
NYHETER 2022-09-28 KL. 08:00

Släng-Inge och Inga Svinn på besök

Detta ska du tänka på med eldstäder
NYHETER 2022-09-28 KL. 07:00

Detta ska du tänka på med eldstäder

Räddningstjänsten utökar satsning på kontroller

Talangens lugnande besked efter den otäcka smällen
HANDBOLL 2022-09-27 KL. 21:57

Talangens lugnande besked efter den otäcka smällen

Minnen väcks till liv inför gymnasiets jubileum
NYHETER 2022-09-27 KL. 20:30

Minnen väcks till liv inför gymnasiets jubileum

Klart med fyra nya år för Alliansen
POLITIK 2022-09-27 KL. 15:49

Klart med fyra nya år för Alliansen

SD besvikna
NYHETER 2022-09-27 KL. 11:15

SD besvikna

Alliansen fortsätter styra i Kungsbacka

Fler nyheter