Det pratas mycket om matsvinn nu för tiden. Att slänga mat är ju helt förkastligt! Men jag sticker inte under stol med att min man och jag också slänger mat, speciellt bröd, till exempel vitt bröd, hamburger- och korvbröd.

Varför? Jo helt enkelt för att förpackningarna är alldeles för stora för oss två att hinna äta upp innan det möglar.

Lägg resten i frysen då kanske någon tycker. Men i vår lilla frys finns inte det platsen. Hade velat ha en större frys, men i vårt lilla kök finns inte det utrymmet.

Matproducenterna måste förstå att alla familjer ser olika ut. En ensamstående kanske också skulle vilja ha korv med bröd någon gång eller kanske två-tre stycken. Men absolut inte 16 eller tio!

En som tvingas slänga mat

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Ska hälften svälta ihjäl?

Debatt J’ACCUSE! (= Jag anklagar!) (Så inledde Emile Zolà sin artikel i ett stort angrepp på den antisemitiska Dreyfusaffären 1905.) Mycket ...

Debatt: MSB måste gripa in

Debatt Företag som medvetet levererar ej fungerande och ej godkänd utrustning orsakar att personer smittas och till och med ...

Debatt: Kooperativ gör samhället mindre sårbart i kriser

Debatt Är det något vi lärt oss av coronakrisen så är det hur sårbart samhället kan vara. ...
Annons